Sport

Szeged365 olvasói jelentés Münchenből: mindenütt rendőrök, teljes a készültség a magyar-német meccs miatt!

Teljes a készültség Müncenben a mai magyar-német EB meccs miatt. A mérkőzésre Németországba utazó Szeged365 olvasók beszámolója szerint a helyi hatóságok non-stop igazoltatják a magyar szurkolókat, azt kérdezgetik, hogy készülnek-e rendbontásra.

Kecskeméti olvasónk, Krisztián azt írja, hogy a müncheni Allianz Arena környékén teljes a készültség, mindenütt rendőrök vannak. Ezt Tomi, az egyik szegedi olvasónk is megerősítette. Így írt:

“Mindenütt rendőrök, olyan, mintha háborúra készülnének pedig csak meccs lesz. 3 órája vagyok a városban, eddig 5x igazoltattak, gondolom azért, mert magyar zászló van a vállamon. Kérdezték, készülök-e bármilyen rendbontásra, mondtam nekik tört német nyelven (nem vagyok jó), hogy meccset nézni jöttünk nem bokszedzésre!”

ORBÁN VIKTOR KIHAGYJA A MÜNCHENI MECCSET

Az Index arról írt, hogy az Allianz Aréna szivárványos kivilágítása körül zajló vita miatt Orbán Viktor nem utazik el Münchenbe. Több német sajtóorgánum is arról számol be, hogy a miniszterelnök nem lesz ott Magyarország harmadik Európa-bajnoki csoportmeccsén, amelyet szerdán 21.00-kor rendeznek meg. A szivárványos aréna körüli vita pár napja robbant ki, amikor Dieter Reiter, a város polgármestere azzal fordult az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA), hogy szeretnék szivárványszínben kivilágítani a mérkőzésnek otthont adó Allianz Arénát. Ezt viszont az UEFA elutasította azzal az indokkal, hogy az akció a magyar parlament döntését célozza meg, ez pedig már politikai kontextusban értelmezendő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb