Kikapcs

Bővült a lista: lesz Múzeumok Éjszakája a REÖK-ben is

Ezerrel készül a Múzeumok Éjszakájára a szegedi REÖK-palota is, június 26-án színes programokkal várják az érdeklődőket. Mint közleményükben írják, Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész tárlatvezetésével indul a túra, de olyan épületrészeket is bejárhatnak az érdeklődők, amelyek hétköznap, a képtár látogatásakor nincsenek nyitva.

A részletes program:

  • 18:00-tól 19:00-ig Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész tárlatvezetése lesz az “Átkelés” című kiállításon. Az „Átkelés” az elmúlt évek talán legátfogóbb tárlata, a csaknem 350 alkotás a Munkácsy-díjas művész szinte teljes életművét összefoglalja. A tárlat valódi időutazás a nézők számára, hiszen Nagy Gábor valamennyi alkotói korszakát bemutatja a korai évektől egészen 2020-ig. A több mint 300 alkotás a REÖK összes kiállítóterét elfoglalja, a művek tematikus csoportokba szedve sorakoznak.
  • 19:00 és 21:00-tól: Károlyi Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze énekel musical slágereket és ismert pop-zenéket a REÖK előtt.
  • 20:00-21:00: Palotaséta.
  • 22:00-23:00: Palotaséta.

Az esemény különlegessége, hogy olyan épületrészeket is bejárhatnak az érdeklődők, amelyek hétköznap, a képtár látogatásakor nincsenek nyitva. Megtudhatják például, hol közlekedtek a cselédek, vagy hogy milyen alacsony a cselédlépcső. Az is fontos, hogy a REÖK éjfélig várja a látogatókat és a programokon való részvételhez védettségi igazolvány szükséges. 

A Móra Ferenc Múzeum is készül…

….és a Somogyi-könyvtár is:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb