Mindenmás

Nagy a baj a Felső Tisza-parton: kigyulladt egy tizedik emeleti lakás, kiürítik az egész épületet (frissítve)

Valami nagy baj lehet a Fokával szembeni, Felső Tisza-parti 10 emeletes panelépületnél – jelezte ma délután fél 2 felé Dániel nevű olvasónk. Mint mondta, 2 mentős, 2 rendőrautó, egy tűzoltóautó és még a katasztrófavédelem emberei is a helyszínen tartózkodnak. Az olvasói hírt nem hivatalos katasztrófavédelmi forrásaink is megerősítették, mint mondták, kigyulladt egy tizedik emeleti lakás Szegeden, a Felső Tisza-part 26. szám alatt.

Jelenleg is hatalmas a füst az épületben, így az egészet kiürítik. Hamarosan frissítjük cikkünket, a hivatalos információk is úton vannak már. Nyitrai Szilárd kollégánk a helyszínen van, beszámolója szerint éppen emelőkosárral mennek fel a tűzoltók a tizedik emeletre:

FISSÍTVE (14:14): KÉT EMBERT MENEKÍTETTEK KI

A Katasztrófavédelem honlapján így írnak: Társasházi lakás ég Szegeden. A Felső Tisza-parti égő lakásból a megyeszékhely hivatásos tűzoltói két embert kimentettek, az épületet kiürítik. Az oltási, mentési munkálatokat a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

FRISSÍTVE (14:16): HÁROM KÖNNYEBB SÉRÜLT VAN

Nem hivatalos Katasztrófavédelmi információnk szerint 3 fő könnyebben megsérült az eset során, Ők füstmérgezést kaphattak.

FRISSÍTVE (14:18): TELJES AZ ÚTZÁRLAT A HELYSZÍNEN

A helyszínen lévő kollégánk, Szilárd jelentése szerint teljes az útzárlat a helyszínen, csak a trolibuszokat engedik be.

FRISSÍTVE (14:31): 20 TŰZOLTÓ VULT A HELYSZÍNRE

20 tűzoltó vonult a helyszínre és három lakót kellett kimenteni, akik kiegészítő oxigénes ellátásban részesültek a belélegzett füst miatt – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől.

FRISSÍTVE (14:39): TELJESEN MEGFÉKEZTÉK A LÁNGOKAT, 3 EMBERT KÓRHÁZBA SZÁLLÍTOTTAK

Nem hivatalos Katasztrófavédelmi információnk szerint egy kisszoba gyulladt ki a 10 emeletes épületben, továbbá három személyt a kórházba szállítottak füstmérgezéssel. Jelenleg az utómunkálatok tartanak.

FRISSÍTVE (15:30): KÉT VÍZSUGÁRRAL OLTOTTAK

A katasztrófavédelem honlapján azt írják, hogy egy társasház tizedik emeleti lakásának kilenc négyzetméteres kisszobája égett teljes terjedelmében Szegeden, a Felső Tisza-parton. A tűz egy másik szobára is átterjedt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két embert kimentettek az ingatlanból, a 44 lakásos épületet kiürítették, majd a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a tüzet két vízsugárral eloltották. A mentők három embert füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba a helyszínről.

CSÜTÖRTÖKÖN IS VOLT EGY HATALMAS TŰZESET SZEGEDEN

Egy első emeleti panellakás nappalija égett ki csütörtökön Szegeden, füst és korom uralta az egész házat. A bent lévő családot és az egyik szomszédot a szegedi tűzoltók menekítették ki, akik 20 fővel dolgoztak a lángok megfékezésén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb