KikapcsVideo365

Szeged 365 videóriport: grandiózus fényfestéssel, Ajándékkoncerttel és 4000 nézővel indult el a 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok

Csütörtök este ismét felgyúltak a fények, a Szegedi Szimfonikus Zenekar nagy szabású Ajándékkoncertjével és a mórahalmi Kolo Kulturális Központ 3D fényfestésével rajtolt az idén 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok 2021-es évada. Libabőrösek voltunk: a tavalyi, járvány-kompatibilis “light” verzió után régi fényében tündökölt az ország legnagyobb szabadtéri színház-fesztiválja, most aztán tényleg Szeged volt a világ közepe!

A már évek óta tradicionális Ajándékkoncerttel indult el csütörtök este 9-kor a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi évada, amelyet a mórahalmi Kolo Kulturális Központ jóvoltából egy audiovizuális szuperprodukcióval fűszereztek meg: a nyitóelőadáson a 82 méter magas Dómot – összhangban a Szegedi Szimfonikus Zenekar komolyzenei koncertjével – egy az egyben megfestették, nem mindennapi hangzás- és látványvilággal megspékelve.

Gyüdi Sándor és Pál Tamás vezényletével, a koncert első felében

  • Mihail Glinka Ruszlán és Ludmilla nyitánya,
  • Muszorgszkij Éj a kopár hegyen című klasszikusa,
  • és Csajkovszkij Rómeó és Júlia nyitányfantáziája csendült fel és szórakoztatta a mintegy 4000 nézőt. A második részben Muszorgszkij és Ravel Egy kiállítás képei című műve érkezett.

A produkció zseniálisan sikerült, az orosz zeneszerzők művei és a gigantikus, a muzsikára komponált fényfestés tényleg páratlan élményt nyújtott. Videónk is van róla, íme egy apró részlet a Dóm téri élményekből:

Hálásan köszönjük a videó nyersanyagát a Szegedi Szabadtéri Játékok csapatának! Az élményt is, hiszen egy valami biztos: 2021-ben minden eddiginél fényesebben csillog az ország kedvenc “szabadtérije”!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb