Kikapcs

Frank Sándor: már biztos, hogy lesz Szegedi Halfesztivál szeptemberben!

Már biztos, hogy lesz Szegedi Halfesztivál szeptemberben – örvendeztetett meg bennünket a jó hírrel ma Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a gasztrofesztivál főszervezője, aki természetesen pár részletet is elárult az idei repertoárból.

Bár tavaly csak mini-verzióban, azaz a Roosevelt téri és a Fehértói Halászcsárdák teraszain tartották meg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált, addig idén szeptemberben már biztos, hogy a régi fényében tér vissza Szeged egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező gasztrofesztiválja. A rendezvény idén szeptember 3-tól 5-ig (péntektől vasárnapig) fog tartani, immár 25-ik alkalommal.

A PARTFÜRDŐRE KÖLTÖZIK AZ EGÉSZ FESZTIVÁL

Frank Sanyi bácsi azt is elárulta nekünk, hogy az Oskola utca rekonstrukciója miatt 2021-ben nem a Huszár Mátyás rakparton fesztiválozhatunk, hanem az egész eseményt leköltöztetik a Partfürdőre. A szervező egyébként úgy látja, hogy a rendezvény ezentúl, mindig a Partfürdőn lesz megszervezve, hiszen az egy sokkal élhetőbb és technikailag is könnyebben kivitelezhető fesztiválterep. Fontos tényező még, hogy így legalább nem kell majd lezárni a rakpartot sem, napokra megbénítva ezzel a belvárosi közlekedést, ami most, az Oskola utca rekonstrukciója miatt amúgy is necces lenne. Frank Sanyi bácsi egyébként azt is elmondta, hogy a már jól megszokott módon az Irigy Hónaljmirigy koncertje fogja majd indítani a fesztivált.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb