Szegedi Arcok

Napi szürreál: százmilliós Ferrarival és Rolls Royce-szal büntetőfékeztek az M5-ösön Szeged felé kocsikázó olvasónk előtt

Életveszélyes büntetőfék, bármilyen típusú autóval az M5-ösön? Mindennapos eset (sajnos). Ugyanez a hajmeresztő produkció, egy tűzpiros Ferrarival, majd egy matt fekete Rolls Royce kabrióval, úgy, hogy némi mutogatást követően még egy üdítősdobozt is feléd hajítanak? Na így már izgi, főleg, ha Veled történik, hazafelé úton Szegedre, egy kemény nap után. Olvasónkkal, Adriánnal esett meg a szürreális eset, még múlt kedden a Lion’s Run nevű nemzetközi luxusautó felvonulás ideje alatt – érkezzen egy kis “élménybeszámoló” a nem kicsit felháborító kalandról.

SKODA OCTAVIA VS FERRAI 488 SPIDER, AZ M5-ÖSÖN

Adrián key account managerként dolgozik, rengeteget van úton, gyakorlatilag az a munkája hogy megy. Szűk egy hete éppen Budapestről, egy tárgyalásról tartott haza Szegedre szolgálati Skoda Octavia-jával, amikor “beleszaladt” egy többszáz milliós büntetőfék-showba. “130-140 kilométeres sebességgel jöttem, amikor a visszapillantóban megláttam egy elég durva sportkocsit, meg mögötte még jó párat, rám mászott és elkezdett villogni, aztán dudálni, hogy menjek le” – kezdte a sztorit Adrián, aki nem tudott mit tenni, hiszen balról a szalagkorlát, jobbról egy kamion vette körbe, a gázpedálra lépni pedig csak azért sem szeretett volna.

Ekkor jött az igazi meglepetés:

  • a piros sportkocsi (megnéztük a Lion’s Run oldalán az idei nevezőket, az olvasói leírás és a feltöltött adatok alapján valószínűleg egy Ferrari 488 Spider lehetett – a Használtautó.hu-n 65 millió Ft-nál indul és közel 130 millióért árulják a legdrágább hazai példányt, természetesen használtan) a jobb szélső leállósávból előzte meg az Adrián mellett haladó kamiont,
  • erre a kamionos ijedtében berántotta a kormányt a belső sávba,
  • az olvasónk pedig majdnem a szalagkorláton kötött ki.

BÜNTETŐFÉK 140-RŐL 30-RA, SZÁZMILLIÓS SPORTKOCSIVAL

Miután a kamion visszatért a jobb sávba, a százmilliós, piros csoda az olvasónk elé került és tolt egy bődületes büntetőféket, amelynek következtében majdnem megtörtént a baj. “140 körül mehettem, amikor akkorát büntetőfékezett, hogy 30-40 – re kellett lelassítanom. Ha mindez egy kevésbé rutinos sofőrrel történik, bele sem merek gondolni, mi történt volna” – magyarázta Adrián, mint mondta, tényleg centiken múlott hogy telibe verje az olasz sportkocsit. Az igazán felháborító jelenet csak ezt követően jött:

…a Ferrari anyósülésén helyet foglaló valaki elkezdett integetni az Adrián mögött akkorra már konvojban várakozó 15-20 sportkocsinak, akik szépen (?), jobbról előzték meg a büntetőfékező luxusautó által feltartott szegedi sofőrt.

“A Ferrari aztán tolt egy kövér gázt és kilőtte magát. A pofátlanság csúcsa az volt, amikor kicsivel később, egy matt fekete Rolls Royce kabrió is bevágott elém, itt is jött egy kisebb büntifék, majd még egy üdítősdobozt is rám dobtak – ez utóbbi nem talált” – magyarázta az olvasónk, akinek az élménybeszámoló közben is elszállt párszor az agya, annyira felhúzta magát a történteken. Rákerestünk a fent említett listán a Rolls-ra is, ez utóbbi egy DAWN MANSORY lehetett, ebből a Használtautó.hu-n két darabot kínálnak, az “olcsóbbikat” 109, a drágábbat 124 millió magyar forintért.

AZONNAL HÍVTA AZ AUTÓPÁLYA-RENDŐRSÉGET

“A 72-es kilométernél járhattam, Budapestről Szeged felé haladva, amikor elkezdődött ez az egész, rögtön hívtam a rendőrséget. Elmondtam a dicspécsernek, mi történt, pár perccel később visszahívott valaki a Bács-Kiskun megyei autópályarendőrségtől, aki – miután neki is elmeséltem a történteket – megkért rá, hogy tegyek feljelentést, illetve privátban elárulta, hogy Petőfiszállásnál ők is kiszedtek két sportkocsit” – mesélte Adrián.

Az ügyben a hétvégén megkerestük az ORFK sajtószolgálatát is, arról érdeklődve, hány autót meszeltek le a felvonulás során, de még nem kaptunk választ tőlük, csak annyit, hogy “megkeresését fogadtuk”. Amennyiben reagálnak, rögtön frissíteni fogjuk a cikkünket.

EGY HÉTEN ÁT SZUPERSPORTKOCSIKKAL JÁRJÁK EURÓPÁT

Félszáz Koenigsegg, Aston Martin, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce, Ferrari, McLaren egy konvojban, keresztül-kasul Európában, egy héten át… ez meg mi a frász? Az olvasónk által közelről is megcsodált München-i szervezésű Lion’s Run ezt írja magáról angol nyelvű oldalán (bocs a nem túl szép fordításért, siettünk):

“Éves nyári turnénk, amelyet mindig június elejére – közepére tervezünk, egy válogatott autóipari luxusrajongókból álló csapatot hoz össze, hogy felejthetetlen és egyedülálló útra induljon. Sehol Európában nincs ehhez fogható, kifinomult túra, amely ötvözi a vezetés élményét, a lélegzetelállító tájakon történő kirándulásokat, a legfinomabb kulináris élvezetet és a legexkluzívabb szállodákat.”

Magyarán mondva, a rendezvény egy meghatározott útvonal szerint zajló nemzetközi autósfelvonulás, kizárólag luxusautó tulajdonosok részére, maximum 50 főig. Az idei túra június 21-től 29-ig tart, az útvonal nem nyilvános, az autók listája annál inkább, ha szeretnél egy kicsit nyálat csorgatni, kattints IDE (durvák).

A Hungarian Supercar Spotters oldal az olvasónkkal történt büntetőfékezősdi napján elég zúzós kis fotókat lőtt a felvonulásról Budapest belvárosában, az AMG GT Black Edition-től a Keonigsegg Agerra-ig rengeteg autóipari csodával. Rákerestünk, a CBS News oldalán azt írják, az utóbbi 2.1 millió dollárba kerül újonnan, ez a 294,12 – es dollár-forint árfolyammal számolva valamivel több, mint 617 millió (!) forint.

Adrián ép bőrrel úszta meg a találkozót, de ez csakis a lélekjelenlétén és – ahogy mondta – a mögötte lévő másfél millió kilométeren múlt. A büntetőfékezés az emberiség egyik legkreténebb találmánya, kérünk, bármilyen zabos légy a másik közlekedőre, soha ne csináld, életveszélyes ökörség. Amint megérkezik a rendőrség válasza a cikkünk kapcsán frissíteni fogjuk azt.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya scandal
'Fel a tetejéhez' gomb