Közélet

Napi összefoglaló: ismét riasztást adtak ki a kánikula miatt, elfogták a szegedi kutyatámadások elkövetőjét

Itt az új hét, és befutott az újabb riasztás is, vagyis keddre már harmadfokú, azaz piros figyelmeztető előrejelzés van érvényben a hőség miatt Szegeden és környékén. Jó hírek is érkeztek mára: elfogták a szegedi kutyatámadások elkövetőjét és már biztos, hogy lesz Szegedi Halfesztivál, továbbá Márton Anita is ott lehet Tokióban. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN EGY ÚJ ESETET REGISZTRÁLTAK SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Meghalt 9 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 132 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Szegeden és környékén egy új esetet regisztráltak – közölte a hétvégi összesített adatokat a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 468 205 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 842 148-an már a második adag vakcinát is megkapták.

TOVÁBB FOKOZÓDIK A HŐSÉG

Tovább fokozódik a hőség Szegeden is, mivel szerdáig dél felől afrikai eredetű meleg levegő áramlik folyamatosan a Kárpát-medencébe. Az OMSZ Facebookon közétett értesítése szerint keddre már harmadfokú, azaz piros figyelmeztető előrejelzés van érvényben a hőségre vonatkozóan. Mint írják, a déli megyékben a napi középhőmérséklet a 29 fokot is meghaladhatja.

NEM LESZ SZÚNYOGGYÉRÍTÉS A HÉTEN

A múlt héten volt legutóbb szúnyoggyérítés Szegeden, viszont ezen a héten sajnos felmentősereg nélkül maradunk. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő napokban 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén számíthatnak a csípőszúnyogok számának csökkentését célzó beavatkozásokra, Szeged és környéke most viszont nincs a listán.

LESZ SZEGEDI HALFESZTIVÁL SZEPTEMBERBEN

Már biztos, hogy lesz Szegedi Halfesztivál szeptemberben – örvendeztetett meg bennünket a jó hírrel ma Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a gasztrofesztivál főszervezője, aki természetesen pár részletet is elárult az idei repertoárból.

ELFOGTÁK A KUTYATÁMADÁSOK ELKÖVETŐJÉT

A rendőrök elfogták azt a férfit, akinek kutyái az elmúlt napokban több járókelőt megharaptak a szegedi belvárosban – írja a police.hu. A történet egyébként még múlt héten kavart nagy port Szegeden, akkor megírtuk: egy agresszív, komondorra hasonlító kutya megtámadott egy szegedi fiatalembert az Aradi Vértanúk terén, majd pár perccel később a földre rángatott egy másik embert is. Az ügyben akkor megkerestük az illetékeseket, akik azt közölték, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.

MÁRTON ANITA IS OTT LESZ TOKIÓBAN

Márton Anita 16 méter alatt maradt, de így is magabiztosan győzött női súlylökésben, a vasárnap zárult 126. országos bajnokságon Debrecenben. A Tokiói Olimpián már biztosan részt vevő szegedi klasszis, a magyar atlétika eddigi egyetlen világbajnoka, gyermeke januári születése óta először versenyzett a hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb