Közélet

Rengeteg a vérszívó, mégsem lesz szúnyoggyérítés ezen a héten Szegeden

A múlt héten volt legutóbb szúnyoggyérítés Szegeden, viszont ezen a héten sajnos felmentősereg nélkül maradunk. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő napokban 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén számíthatnak a csípőszúnyogok számának csökkentését célzó beavatkozásokra, Szeged és környéke most viszont nincs a listán.

Mint írják, az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen. Az országos szúnyoggyérítési program keretében tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek.

A TISZA MENTE IS KAP GYÉRÍTÉST, SZEGED EZÚTTAL NEM

Kezelések az alábbi területeken lesznek: a Duna mentén a mosonmagyaróvári, győri és dunaújvárosi régióban, a Dunakanyar több települését érintően, a Csepel-sziget térségében, Szekszárd, Baja és Mohács környékén, valamint a főváros vízparti területén, a Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos területén.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
  2. Visszajelzés: magnetisch speelgoed
'Fel a tetejéhez' gomb