Kikapcs

Berobbant a nyár: Szegeden és környékén tizenkettő vízügyileg is ellenőrzött szabadstrand várja a fürdőzőket

Berobbant a nyár, itt a kánikula és nincs jobb, mint ezeket a forró napokat a vízparton egy kis pancsolással és hűsöléssel eltölteni. Viszont, nem mindegy hol tesszük ezt meg, hiszen összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal.

A Népegészségügyi Főosztály a vízmintavételek eredményei alapján állította össze a listát, és találta fürdőzésre alkalmasnak, megfelelőnek ezeket.

LAPOS BEACH SZEGED

Május 28. és június 15. között valamennyi szabadstrand kinyitott és jelenleg is nyitva tart. Közülük Szegeden a korábban nagyon népszerű „Lapos” több mint 10 év után megújult formában ismét várja a vendégeket.

SZIKSÓSFÜRDŐ, SÁNDORFALVI NÁDASTÓ

A Népegészségügyi Főosztály a Lapos mellett a szegedi járásban bevizsgálta a Sziksósfürdő Strand és Kemping, a Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping és a Sándorfalva Nádastó Szabadidőpark vizeit és megfelelőnek találta.

TISZASZIGET, ALGYŐ, MÁRTÉLY ÉS A KÖRÖS-TOROK SEM HIÁNYOZHAT

Nem hiányozhat a listáról a Tiszasziget Turisztikai Központ Szabadstrand sem, de az Algyői Szabadstrand is várja a fürdőzőket. A hódmezővásárhelyi járásban természetes fürdőhelyként a Sun City Szabadidőközpontban, a Mártélyi-holtágat, Mindszenten a tiszai szabadstrandot és a Maros Kalandpart Strandfürdőt kereshetik fel a vendégek. A szentesi járásban pedig a Körös-toroki Partfürdő és a Tiszai Partfürdő várja ingyen a strandolókat.

CSAKIS OLYAN STRANDOT ÉRDEMES FELKERESNI, AMELY ELLENŐRZÖTT

A Kormányhivatal ajánlása szerint csakis olyan szabadstrandot érdemes felkeresni, melynek ellenőrzött és megfelelő a vízminősége, ellenkező esetben számos fertőzésforrásnak lehet kitéve a fürdőző. Nemcsak az egészség érdekében lehet veszélyes tiltott helyen fürödni. Nem kijelölt szabadstrandon többek között bizonytalan a víz mélysége és sodrása is.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Extra resources
'Fel a tetejéhez' gomb