Közélet

Napi összefoglaló: Semmelweis-napi elismerést kapott a szegedi Nagy Katalin, jön az európai védettségi igazolás

Keddre sem szaladtak el a Covid-számok, egyetlen új esetet regisztráltak Szegeden és környékén. Hoztunk továbbá egy csomó jó hírt is: Semmelweis-napi elismerést kapott Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára, Csodafát ültettek a bábszínházasok, nagy erőkkel épül a szegedi tram-train kocsiszín és mindezek mellé van egy tuti listánk is a környékbeli, vízügyileg bevizsgált szabadstrandokról. Itt a napi összefoglaló!

EGY ÚJ ESET A MEGYÉNKBEN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 34 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 076 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 1 új esetet regisztráltak tegnapról mára.

HAMAROSAN IGÉNYELHETÜNK EURÓPAI VÉDETTSÉGI IGAZOLÁST

Megszületett a megállapodás az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság között a védettségi igazolványról, vagyis a vakcinaútlevélről. Ennek értelmében csütörtöktől az Európai Unió valamennyi országában érvényes dokumentumnak számít az európai védettségi igazolás.

SEMMELWEIS-DÍJ ÉRKEZETT SZEGEDRE

A mai napon Semmelweis-napi elismeréseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban. Az elismerésben többek között Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára is részesült.

CSODAFÁVAL BŐVÜLT VÁROSUNK

A hét legjobb fej kezdeményezése már kedd reggel befutott: a 75 éves szegedi Kövér Béla Bábszínház ezentúl minden bemutató alkalmával ültet egy fát Szeged különböző pontjaira. Stílszerű a kezdeményezés, hiszen pont a napokban jelentették be: a következő évadot a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közösen megálmodott Csodafa című előadással kezdik majd.

MEGNÖVEKSZIK A FORGALOM A HATÁRON

Az utazási korlátozások enyhítésével a 2019-eshez hasonló forgalomra számítanak a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyeken. Röszkén és Csanádpalotán július utolsó két és augusztus első két hetében alakulhatnak ki hosszú várakozások – közölte a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának vezetője kedden.

GŐZERŐVEL ÉPÜL A TRAM-TRAIN CSARNOK

Gőzerővel épül a szegedi tram-train kocsiszín és hamarosan érkezik a 4. szerelvény is – olvasható Lázár János közösségi oldalán. A képviselő képeket is mellékelt a posztjában, amelyeken jól látszik, hogy tényleg lázasan folyik a munka.

ELLENŐRZÖTT VIZEK: ITT A LISTA A SZABAD FÜRDŐZÉSHEZ

Berobbant a nyár, itt a kánikula és nincs jobb, mint ezeket a forró napokat a vízparton egy kis pancsolással és hűsöléssel eltölteni. Viszont, nem mindegy hol tesszük ezt meg, hiszen összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb