KikapcsVideo365

Pénteken újabb legenda születik a Dóm tér színpadán: 35 évvel az ősbemutató után visszatér a Jézus Krisztus Szupersztár

35 évvel első magyarországi bemutatása után idén nyáron újra a Dóm téren láthatják a nézők azt a legendás darabot, mely jelentős mérföldkő volt a Szegedi Szabadtéri Játékok életében, hiszen 1986 – ban Andrew Lloyd Webber és Tim Rice műve, a Jézus Krisztus Szupersztár indította el azon az úton a Szabadtérit, hogy a musicaljátszás meghatározó színhelye legyen. Most pedig öt estén át a Fogadalmi templom előtti színpadon újra megszületik a csoda és felcsendülnek a produkció örökzöld dallamai.

AZ ÉRDEKLŐDŐK AZ ELSŐ ELŐADÁS ELŐTT KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓN HANGOLÓDHATTAK A PÉNTEKI ELŐADÁSRA

A legendás darabra hangolódva pedig ma délután közönségtalálkozót tartottak a szervezők az érdeklődő szegedieknek a REÖK – Palotában, ahol egy kicsit mindenki bepillantást nyerhetett abba, hogyan születik a csoda. Az alkotás folyamatáról a Jézus Krisztus Szupersztár jelentőségéről pedig maguk a szereplők meséltek az egybegyűlteknek: a találkozón itt volt Feke Pál, aki Jézus Krisztust játssza, Gallusz Nikolett Mária Magdolna, Serbán Attila, Júdás szerepében, valamint Sasvári Sándor, aki Pilátust játssza a darabban, és aki már az 1986-os, Dóm téri ősbemutatóban is szerepelt, akkor Jézusként láthatta a közönség.

“A SZÍVEM CSÜCSKE, HOGY LÉTREJÖJJÖN EZ A DARAB”

“Hogy milyen érzés volt játszani? Tudatosan kerülöm ezt a szót, mert nem játszottam, hanem igyekeztem átélni, és átéltem 11 éven keresztül Jézus szerepét. Egy óriási lehetőség, és hatalmas felelősség volt. Az egész életemet befolyásolta ez a szerep, és nagyon boldog vagyok, hogy a sors megadta nekem ezt a lehetőséget. Most pedig, mint Pilátus vagyok itt. A szívem csücske, hogy létrejöjjön ez a darab és a katarzis” – árulta el Sasvári Sándor.

“SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ ÉRZÉS SZEGEDEN, A DÓM TÉR SZÍNPADÁN JÁTSZANI”

Azon pedig, hogy létrejöjjön ez a katarzis valamennyi színész együtt, teljes összhangban dolgozott. “Az az alázat, ami bennünk van a darab iránt, a Dóm tér iránt, rendíthetetlen, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy itt állhatunk együtt színpadra” – mondta el Feke Pál. “Szegednek van egy atmoszférája, a Dómnak egy olyan misztériuma, amit mindenki érez és mindenkit megérint, amikor belép a városba. Nagyon szeretjük Szegedet és semmihez sem fogható érzés újra itt lenni” – árulta el Serbán Attila.

A Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát péntektől láthatja (július 2 – 4, július 9 -10) a színházszerető közönség a Dóm tér színpadán.

Pillants bele a mai közönségtalálkozóba Magyar Andor kollégánk riportfilmjével, melyben a legendás darab főszereplői mondják el, milyen érzés is a Dóm tér színpadán játszani.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: funguy gummies
'Fel a tetejéhez' gomb