Mindenmás

Óriási tűz van Baktó mellett, geodéziai műszerek is tönkrementek (frissítve: újabb tűzeset, egy kicsivel odébb)

Hatalmas a füst Baktó mellett, tudtuk meg Kata, Feri, Tomi, Kriszta és Titi nevű olvasóinktól. Nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, mezőgazdasági terület gyulladt ki a Pihenő utca környékén, a Sándorfalvi elkerülő mellett délután 4 óra környékén.

Az eset kapcsán felvettük a kapcsolatot a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékeseivel, hamarosan jövünk a hivatalos információkkal.

FRISSÍTVE (17:19): ELOLTOTTÁK A TÜZET, KÖZBEN ÚJABB HELYEN CSAPTAK FEL A LÁNGOK

5 hektáron égett egy gabonatábla, a tüzet a szegedi, hódmezővásárhelyi, balástyai és kisteleki önkéntes és hivatásos tűzoltók oltották el, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szakembereinek irányítása alatt – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtósától. Mint mondta, a gabonatáblával párhuzamosan egy közeli erdő aljnövényzete is kigyulladt, szintén a Sándorfalvi elkerülő közelében. Az utóbbinak az oltása cikkünk frissítésének pillanatában is tart.

FRISSÍTVE (17:37): GEODÉZIAI MŰSZEREK SÉRÜLTEK MEG A TŰZBEN

A területen geodéziai méréseket végeztek, a tűzben több műszer is megsérült – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

FRISSÍTVE (17:54): TROLI ÉRTE UTOL A SÁNDORFALVI BUSZT

Folytatódik a szerda délután Szegeden, igaz, most nem tűzeset, hanem egy kisebb utoléréses karambol történt. 6 előtt nem sokkal egy troli érte utol a sándorfalvi buszt – tudtuk meg az utóbbin utazó olvasóinktól. Mint István írja, egy hirtelen fékezés miatt a troli tükre berepesztette a busz hátsó szélvédőjét.

ŐRÜLT MELEG, RENGETEG TŰZESET

Telis-tele vagyunk tűzesetekkel, amióta elszabadultak a Celsius-ok. Kedden raktárépület gyulladt ki a Forza Italia Pizzéria mellett…

…hétfőn pedig egy hősies, nyugdíjas tűzoltó fékezte meg a lángokat a Makai úton:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb