Mindenmás

Taroltak az SZTE fiatal kutatói: összesen 220 díjjal térhettek haza az idei OTDK megmérettetésről

2021-ben több különlegesség is egyedivé tette a Covid19 járvány miatt, a virtuális térbe költözött 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát. Idén a megmérettetés 16 szekciójából, hallgatóink összesen 220 díjjal térhettek haza: 46 első, 62 második és 32 harmadik helyezést értek el, 80-an pedig különdíjat vehettek át – írja az egyetem honlapján.

A 2021 tavaszán zajlott program-sorozat rendezési jogát a szakmai bizottságok javaslata alapján 8 város – Budapest, Győr, Debrecen, Kolozsvár, Nyíregyháza Miskolc, Sopron, és Szeged nyerte el. A Szegedi Tudományegyetem három szekciónak adott otthont, ezzel csúcstartó a rendezők között a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A Fizika, Földtudományok és Matematika, a Testnevelés- és Sporttudományi Szekció mellett, az Orvos- és Egészségtudományi szakma fiatal kutatói is prezentálhatták dolgozataikat.

KÖZEL 5 EZER DOLGOZATOT MUTATTAK BE

Az SZTE ebben az évben is kiválóan szerepelt a megmérettetésen. Idén a konferencia 16 szekciójából, összesen 220 díjjal térhettek haza: 46 első, 62 második és 32 harmadik helyezést értek el, 80-an pedig különdíjat vehettek át. A konferencia-sorozaton közel 5000 dolgozatot mutattak be a pályázók – számolt be erről honlapján az OTDK szervező bizottsága. A Szegedi Tudományegyetem online „falai” között, közel 1000 anyagot mutattak be a jelentkezők. A Fizika, Földtudományok és Matematika szekcióban 296 nevezés érkezett, az Orvos- és Egészségtudományi szekcióban 520 dolgozat, a Testnevelés- és Sporttudományi szekcióban rekordszámú, 153 pályamunka. A szervezők szerint az online megvalósítás sok innovatív lehetőséget teremtett, mégis remélik, hogy a jövő évben személyes jelenléttel rendezhetik meg a konferenciát.

TAROLTAK A SZEGEDIEK

Az Orvos- és Egészségtudományi szekcióban az SZTE-ről díjazott hallgatók közül 16 első, 19 második, és 17 különdíj született. A Fizika, Földtudományok és Matematika szekcióban a szegedi hallgatók között 5 első, 8 második, 1 harmadik és 10 különdíjat osztottak ki. A Testnevelés- és Sporttudományi szekcióban egyetemünk hallgatói 2 első, 3 második, és 4 különdíjat hoztak el. A 16 szekcióban összesen 46 első helyezéssel végzetek a hallgatók: 2 agrártudományi, 2 állam- és jogtudományi, 4 biológiai, 5, fizika, földtudományok és matematikai, 2 humán tudományi, 1 informatikatudományi, 8 közgazdaságtudományi, 16 orvos- és egészségtudományi, 2 tanulás-és tanításmódszertani- tudástechnológia, 2 társadalomtudományi, és 2 testnevelés- és sporttudományi pályamunka. A legtöbb első helyezést az Orvos-és Egészségtudományi (16), a Közgazdaságtudományi (8 ) és a Biológiai szekcióból (4 ) hozták el az SZTE hallgatói.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb