Kikapcs

És eljött a nap: ma este 35 év után a Jézus Krisztus Szupersztár premierje lesz a Szegedi Szabadtéri színpadán

És eljött a nap: ma este 35 évvel első magyarországi bemutatása után visszatér a Jézus Krisztus Szupersztár a Szegedi Szabadtéri színpadára! A legendás rockoperát Szirtes Tamás rendezésében öt estén át láthatja a közönség a Dóm téren: július 2 – 4 – e és július 9 -10 – e között csendülnek fel a félszáz éves darab már jól ismert és hatalmas népszerűségnek örvendő dallamai.

1971 ÓTA A BROADWAY TÖRTÉNETÉNEK EGYIK LEGSIKERESEBB DARABJA

A kultikus művet a hetvenes évek elején, 1971-ben mutatták be a Mark Hellinger színházban, a Broadway történetében pedig azóta is az egyik legsikeresebb darabnak számít. Magyarországon először 1986 – ban a Dóm tér színpadán láthatta minden idők legsikeresebb rockoperáját a közönség.

A MŰBEN JÉZUS UTOLSÓ NAPJAI ELEVENEDNEK MEG JÚDÁS SZEMSZÖGÉBŐL

A mű Jézus utolsó napjait mutatja be Júdás szemszögéből. Az ő narratívája miatt teljesen új megvilágításba kerülnek az Újtestamentumban olvasható történetek, de ezen túlmenően a darab különböző társadalmi témákat is feszeget, melyek azóta sem vesztették el aktualitásukat, így könnyen rezonál bármelyik történelmi korszakkal.

1986 – BAN A ROCK SZÍNHÁZ LEGENDÁS TÁRSULATA ADTA ELŐ A DARABOT

A Jézus Krisztus Szupersztárt Magyarországon 1986 – ban a Rock Színház legendás társulatával Szikora János állította színpadra, olyan színészek közreműködésével, mint Sasvári Sándor, Makrai Pál, Nagy Anikó, Vikidál Gyula, Gregor József, Deák Bill Gyula, Csuha Lajos, Bardóczy Attila, és Meződi József.

MA ESTE IS A DÓM TÉR SZÍNPADÁN PARÁDÉS SZEREPOSZTÁSBAN CSENDÜLNEK FEL A JÓL ISMERT DALLAMOK

Ma este is parádés szereposztásra készülhetnek a rockopera nézői: a színpadon megjelenik Feke Pál, aki Jézus Krisztust játssza, Gallusz Nikolett Mária Magdolna, Serbán Attila, Júdás szerepében, valamint Sasvári Sándor, aki Pilátust játssza a darabban, és aki már az 1986 – os, Dóm téri ősbemutatóban is szerepelt, akkor Jézusként láthatta a közönség.

Forrás: 24.hu/szegediszabadteri.hu/szupersztar.blogspot.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb