Blog

Geek Girl Blog: Egy app, mellyel mindig tudhatod, merre járnak szeretteid

Kíváncsi vagy mit csinálnak, hol járnak éppen barátaid, vagy családtagjaid? Szeretnéd tudni, mikor dolgoznak, edzenek, buliznak Szeged belvárosában, vagy szeretnéd mindig tudni, biztonságban vannak – e csemetéid? Van egy applikáció, amellyel mindezeket könnyen megteheted! Ez pedig a Zenly, mely egy valós idejű térképen mutatja számodra az alkalmazást használó ismerőseid helyzetét.

Az alkalmazás Androidra és iPhone-ra egyaránt ingyen letölthető. Használata nagyon egyszerű: gyors telefonos regisztráció után be is léphetünk a főoldalra, és máris láthatjuk azoknak a barátainknak és családtagjainak a helyzetét, akik szintén használják az appot és barátnak jelölésünket elfogadták.

Az alkalmazás eredeti funkciója szerint megkönnyíti a spontán találkozásokat a barátaiddal, így mindig tudhatod, éppen ki ér rá egy közös csavargásra, vagy egy jó nagy bulira a szegedi éjszakában, azonban a szülőknek is hasznos lehet, hiszen a Zenly – n keresztül bármikor lecsekkolhatod, merre jár gyermeked: biztonságosan odaért – e az iskolába, edzésre, nyári táborba, vagy elindult – e már hazafelé a barátaitól.

Mielőtt azonban gyanússá válna számodra, hogy ez az alkalmazás tulajdonképpen remek lehetőséget kínál arra, hogy kémkedj szeretteid után, számos funkció segíti benne az anonimitásodat is: a főoldalon, vagyis a “Friends” menüben a jobb felső sarokban a bal oldali ikonnal beállíthatjuk, hogy melyik ismerősünk mit láthat. Egyes ismerősök a pontos helyzetünket (“Precise”), másoknak jelezhetjük csak a várost vagy települést, ahol tartózkodunk (“City”), mások elől pedig elrejthetjük teljesen helyzetünket (“Hidden”).

Természetesen az alkalmazás sok olyan funkciót is tartalmaz, ami interaktívvá varázsolja az ismerősök közötti kapcsolatot. Csetelhetsz rajta keresztül barátaiddal, eláraszthatod őket kedvenc emodzsijaiddal, amit küldés után a hangulatjelnek megfelelő hangok követnek. De ennél hasznosabb infókat is kaphatunk az app segítségével: mutatja például országokra lebontva a friss koronavírus adatokat, mennyi fertőzött és hány felépült eset van az adott országban, mekkora az átoltottság például Magyarországon, vagy a világ más tájain, de mutatja a repülőgépjáratokat is valós időben, a sípályákat, a közutakat és az időjárást is, nem utolsó sorban pedig műholdas képet is kaphatunk a Zenly segítségével a világ bármely tájáról.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb