Közélet

Új maszkviselési szabályokról döntöttek, az egészségügyi és szociális intézményekre vonatkoznak ezek elsősorban

Újabb részletszabályok jönnek a maszkviselési kötelezettségről azok után, hogy szombat óta az általános kötelezettséget eltörölte a kormány – jelentette be Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése után

A családokért felelős tárca nélküli miniszter emlékeztetett arra, hogy miután Magyarország elérte az öt és fél millió beoltottat, megszüntették a járványügyi korlátozások jelentős részét, ami azt jelenti, hogy maszkot már nem igazán kell hordani, ez alól kivételnek számítanak a szociális és az egészségügyi intézmények. Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kapcsolatos szabályok ma, azaz kedden jelennek meg. 

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBEN A LÁTOGATÓKNAK IS KELL A MASZK

Ezek lényege, hogy fő szabály szerint a látogatóknak az egészségügyi és szociális intézményekben kell majd maszkot hordaniuk. “A fő szabály azonban az, hogy a látogatóknak minden esetben maszkot kell majd viselniük, az intézetekben dolgozók számára abban az esetben kötelező a maszkviselés, ha találkoznak a látogatókkal” – emelte ki. Arról is beszélt, hogy a munkavégzés különböző területein, így a pihenőhelyiségekben nem kell maszkot hordani. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb