Szegedi Arcok

Igazi példamutatás: önkénteseknek köszönhetően tisztább lett a Tisza és a Tisza-part, sőt, még jótékonykodtak is a kis Bende részére

Nem mindennapi önkéntes akciót szervezett vasárnapra a MVM Szeged VE VASárkányOK csapata. A klub sárkányhajósai arra vállalkoztak, hogy megtisztítják a Tisza és a Maros városi szakaszát, illetve összegyűjtik a parton lerakódott szemetet – olvasható a Szegedi Vízisport Egyesület honlapján.

Mint írják, a 30 fős csapat, illetve segítőik egész nap „takarítottak”, az eredmény pedig:

  • 120 zsák kommunális szemét,
  • 8 zsák szelektív hulladék.

A kommunális hulladékot a Környezetgazdálkodási Kht. autója szállította el hétfő délelőtt, a szelektíven gyűjtött üveget és fémet pedig az önkéntesek juttatták el a gyűjtőhelyre a saját autóikkal. A csapat a szelektíven gyűjtött műanyag kupakokat a nyitott gerinccel született szegedi kisfiú, Bende terápiájának költségeire ajánlotta fel.

IGAZI ÖSSZEFOGÁS VOLT AZ AKCIÓ

Az önkéntes akcióhoz segítséget nyújtott az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és az MVM Szeged VE, valamint a Vízügy és a klub is 2–2 motorcsónakkal támogatta a takarítást. A Pet Kupa civil szervezettől két önkéntes érkezett kesztyűkkel és szelektív zsákokkal, az Alfapack Hungary Kft. 150 szemetes zsákkal járult hozzá a munkához, Szeged város önkormányzata pedig az összegyűjtött szemét elszállításának költségeit állta.

Nem ez volt az egyetlen hétvégi akció Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb