Közélet

Napi összefoglaló: elrendelték a harmadfokú hőségriadót, halálos baleset volt Kisteleknél

Azt tudtuk, hogy meleg lesz a héten, na de hogy ennyire? Hőségriadót rendelt el ma Müller Cecília, július 7. szerdától július 9. péntek éjfélig. Halálos baleset történt ma Kisteleken, de kigyulladt egy volt lőszerraktár mellett az aljnövényzet is Szegeden. A tűzesetek és a beleset mellett azért jó hírt is hoztunk mára: példás összefogásnak köszönhetően megtisztult a mi gyönyörű Tiszánk és Tisza-partunk, sőt, még jótékonykodtak is az akcióban részvevők.

HARMADFOKÚ HŐSÉGRIADÓT ADTAK KI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére július 7 szerdától július 9 péntek éjfélig.

HALÁLOS BALESET KISTELEKNÉL

Kisteherautóval ütközött, majd árokba csapódott egy személyautó az 5-ös főúton, Kistelek és Balástya között kedd reggel 6 után – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A balesethez a kisteleki hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a járműből. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt. 

KIGYULLADT AZ ALJNÖVÉNYZET SZEGEDEN

Kedden délután 17 óra után kigyulladt az aljnövényzet és a volt lőszerraktár Szegeden, a Pihenő utcában. A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kommunikációs osztálya szerint két egymás melletti helyszínen csaptak fel a lángok, mind a két helyen az aljnövényzet ég egyelőre. Egyik helyen másfél hektárnyi avar és fű kapott lángra.

TISZTÁBB LETT A TISZA ÉS A TISZA-PART

Nem mindennapi önkéntes akciót szervezett vasárnapra a MVM Szeged VE VASárkányOK csapata. A klub sárkányhajósai arra vállalkoztak, hogy megtisztítják a Tisza és a Maros városi szakaszát, illetve összegyűjtik a parton lerakódott szemetet.

ÚJ SZABÁLYOK JÖNNEK A MASZKOK TERÉN

Újabb részletszabályok jönnek a maszkviselési kötelezettségről azok után, hogy szombat óta az általános kötelezettséget eltörölte a kormány – jelentette be Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése után

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb