Közélet

Ne lepődj meg, ha drónt látsz cikázni Szeged külterületein: megkezdődött a parlagfüves területek felderítése

Hamarosan indul a parlagfűszezon. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal éppen ezért a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta, néhány napon belül megkezdik a külterületeken a parlagfűvel fertőzött részek felderítését és ellenőrzését, olvasható a hivatal közleményében.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

NEM A BÍRSÁGOLÁS A CÉL, HANEM A MEGELŐZÉS

Drónnal és repülővel derítik fel a Csongrád-Csanád megyében a parlagfűvel fertőzött külterületeket. A kormányhivatal hamarosan megkezdi az ellenőrzést – közölte dr. Juhász Tünde kormánymegbízott. “Nem a bírságolás a cél, inkább a megelőzésre és a figyelemfelhívásra helyezzük a hangsúlyt. Egyre növekszik ugyanis a fertőzött területek száma, a parlagfű mostanra a megye minden pontján és művelési kultúrájában előfordul” – mondta.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

TAVALY MEGYÉNKBEN AZONOSÍTOTTÁK BE A LEGTÖBB FERTŐZÖTT TERÜLETET

Tavaly a kormányhivatal munkatársai több mint 300 hektárnyi parlagfüves területet találtak. Az országban Csongrád-Csanád megyében végezték legsikeresebben a felderítést, itt azonosították be a legtöbb fertőzött területet. A hatékonyság többek között annak is köszönhető, hogy egyre modernebb eszközökkel dolgozhatnak. Repülőgéppel egyetlen alkalommal akár 150-200 folt is azonosítható és az egész megye bejárható. Hasonló elven működik a drónos felderítés is. A parlagfű július végétől, a virágzástól okozhat problémát.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

Forrás és fotók: csmkh.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb