Közélet

Napi összefoglaló: újabb oltási kampány indul, életbe lépett a vörös kód

Csütörtök helyett most szerdán jelentkezett a Kormányinfón Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. A jó hosszú sajtótájékoztatón szó esett többek között a negyedik hullámról és arról, hogy újabb oltási kampányt indít a kormány. A sajtótájékoztató mellett ma kiadták a vörös kódot, és a nagy hőségre való tekintettel ingyen vizet osztanak a pályaudvarokon, többek között Szegeden is. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

MEGLEPETÉS KORMÁNYINFÓ SZERDÁRA

A múlt héten, miután elértük hazánkban az öt és félmilliomodik beoltott embert újabb enyhítések léptek életbe, viszont a kormány azóta ismét ülésezett, és vélhetően áttekintette az elmúlt egy hét legfontosabb járványügyi híreit. Gulyás Gergely szerint a 4. hullám vélhetően nem kerül el bennünket és a delta variánssal szemben a szakemberek szerint az idehaza használt oltóanyagok hatásosak.

ÉLETBE LÉPETT A VÖRÖS KÓD

Szerda reggel 8 órától péntek estig speciális eljárásrendet igénylő vörös kód van életben, mert a napi átlagos középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, szerdán.

A HŐSÉG MIATT VIZET OSZTANAK A PÁLYAUDVAROKON

A nagy kánikulára való tekintettel, a hőségriasztás ideje alatt vizet osztanak a szegedi vasúti és autóbusz pályaudvarokon. A közlemény szerint több állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság  10 és 17 óra között osztja – addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

FELDERÍTIK A PARLAGFÜVES TERÜLETEKET

Hamarosan indul a parlagfűszezon. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal éppen ezért a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta, néhány napon belül megkezdik a külterületeken a parlagfűvel fertőzött részek felderítését és ellenőrzését, olvasható a hivatal közleményében.

MEGÚJUL A MAKKOSHÁZI ÓVODA

A 2016-os bezárást követően újra gyerekzsivajtól lesz hangos a Temesvári körúti óvoda, de csakis addig, amíg a Makkosházi ovi felújítása tart: a fent említett intézmény fog ideiglenesen helyet biztosítani a 220 millió forint támogatásból felújított Agyagos utcai egység gyerkőceinek. A rekonstrukció – és vele párhuzamosan a helycserés támadás – várhatóan 2021. negyedik negyedévéig tart.

NINCS VISSZAÚT: MÁR BIZTOS, HOGY MODELLT VÁLT AZ SZTE

Bejegyezték a modellváltó egyetemeket fenntartó alapítványokat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel, ami azt jelenti, hogy a Szegedi Tudományegyetem is megkezdheti tehát működését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb