Közélet

Napi összefoglaló: hatályba lépett a pedofiltörvény, kijöttek az új maszkviselési szabályok

Miközben mindössze 1 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szegeden és környékén, és már lassan egy hete élvezzük az újabb enyhítéseket, megjelentek a Magyar Közlönyben az új maszkviselési szabályok, sőt, a mai nappal hatályba lépett a pedofiltörvény! Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

KORONAVÍRUS: MINDÖSSZE 55 ÚJ ESET AZ ORSZÁGBAN, ÉS CSUPÁN 1 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 55 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 393 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 1 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 004 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 740 790 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 599 főre csökkent. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

ŐSZTŐL MÁR A SZEGEDI RENDŐRÖK IS SOKKOLHATNAK

Hamarosan már elektromos sokkolóval felvértezve járhatják Szeged utcáit a rendőrök, a Magyar Nemzet cikke szerint ugyanis harminc darab Taser X2 típusú, modern elektromos sokkolót kapott a rendőrség.

KIJÖTTEK AZ ÚJ MASZKVISELÉSI SZABÁLYOK, FONTOS RÉSZLETEKET TARTALMAZ A RENDELET

Megjelentek a Magyar Közlönyben az új maszkviselési szabályok, amelyekről néhány nappal ezelőtt Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése után tájékoztatott.

HATÁLYBA LÉPETT A HOMOSZEXUALITÁS NÉPSZERŰSÍTÉSÉT 18 ÉV ALATTIAKNAK MEGTILTÓ PEDOFILTÖRVÉNY, ÍME A RÉSZLETEK!

A mai napon (2021. július 8.) hatályba lépett a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvény, amely többek közt megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás népszerűsítését az iskolákban, a tévében és egyéb hirdetésekben.

TOLVAJVADÁSZAT INDUL: ELLEPTÉK A SZEGED KÖRNYÉKI STRANDOKAT A RENDŐRÖK

Szegeden és környékén a strandokon is látnak el járőrszolgálatot a rendőrök. A cél az, hogy felhívják a figyelmet arra, a kikapcsolódás során is ügyelni kell a vagyonbiztonságra – adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb