Közélet

Napi összefoglaló: másodfokú hőségriasztás lépett érvénybe, életet mentettek a kéményseprők Szegeden

A mai az életmentés napja volt Szegeden, legalábbis részben, hiszen két hősies sztorival is szolgálhatunk: kéményseprők mentettek meg egy idős asszonyt, majd egy szabadnapos ruzsai hivatásos tűzoltó kezdte meg a mentés egy Zákányszéki brutális balesetben. Vannak azért itt ma összesített Covid-adatok is, és azt se felejtsük el, hogy Müller Cecília, országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

ÖSSZESÍTETT COVID-ADATOK HÉTFŐRE

A hétvégi összesített adatok szerint 102 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 539 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 6 új esetet regisztráltak péntektől vasárnapig. A hétvégén összesen hárman hunytak el, így az elhunytak száma 30 007 fő.

ÉLETMENTŐ KÉMÉNYSEPRŐK

A szokásos sormunka keretében végezte napi feladatát két kéményseprő mester Csongrád-Csanád megyében, Szeged településén hétfőn, amikor a segítségüket kérték egy elesett, idős asszony lakásába való bejutáshoz. A két hősünk természetesen a munkát félbehagyva, rögtön a segítségére sietett.

PONT A MEGFELELŐ HELYEN: SZABADNAPOS TŰZOLTÓ KEZDTE MEG A MENTÉST A ZÁKÁNYSZÉKI BALESETNÉL

Fának csapódott egy furgon a Csongrád-Csanád megyei Zákányszék határában, az 5431-es úton hétfőn délben. A balesethez a ruzsai katasztrófavédelmi őrs egységét riasztotta a főügyelet. Még az egységek kiérkezése előtt megkezdődött a mentés, ugyanis éppen arra közlekedett egy szabadnapos ruzsai hivatásos tűzoltó.

HŐSÉGRIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN

Müller Cecília, országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki július 13-án 0 órától, július 15-én 24 óráig az ország egész területére – olvasható a rendőrség honlapján. Mint írják, ismét rendkívüli hőség várható az elkövetkező napokban, ezért minden közlekedőt türelemre és fokozottabb körültekintésre intenek. 

EZÜSTÉRMES ÚSZÓVAL BÜSZKÉLKEDHET SZEGED

Újabb szegedi siker a junior úszó Eb-n: Fábián Bettina 400 méter gyorson ezüstérmet nyert a Rómában rendezett junior úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

AZ EGEKBE SZÖKNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Újra jelentősen emelkedik a 95-ös benzin ára szerdán: a literenkénti átlagár bruttó 5 forinttal lesz drágább, írta a Holtankoljak.hu. A honlap információi szerint a hét közepén a gázolaj átlagára is emelkedik, bruttó 2 forinttal literenként. Így az átlagárak közel 10 éve nem látott magasságokba emelkednek, melyek csupán néhány forintra vannak a történelmi rekord magas üzemanyagáraktól.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: perdele aer
'Fel a tetejéhez' gomb