Közélet

Napi összefoglaló: baleset-sorozat az M5-ösön, baby boom a Vadasparkban, több tűzeset Szegeden és környékén

Megtette a hatását a kánikula, sajnos halálos baleset és több tűzeset is történt ma Szegeden és környékén. Azért cukisággal is érkeztünk ma: igazi baby boom volt a Szegedi Vadasparkban, de volt egy gigafogás is Nagylakon, és jövünk a napi koronavírus hírekkel is. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

BALESET-SOROZAT AZ M5-ÖSÖN

Kamion ütközött két autóval és egy pályafenntartó járművel az M5-ösön, Kisteleknél. Ebbe a torlódásba később három kamion is belecsapódott, míg a helyszínen meghalt az egyik autó utasa.

Az alap baleset….

….majd az első kamion….

…a második….

…és a harmadik….

…a sorozatos baleset végére:

ÓPUSZTASZEREN ÉS SZEGEDEN IS FELCSAPTAK A LÁNGOK

Szerdán délután kettő óra előtt kigyulladt a tarló, a gaz és az avar Ópusztaszer térségében. Majd délután fél öt körül kigyulladt a gaz, az avar és a tarló Szegeden a Felvidéki sornál, a Medikémia Zrt. épülete mögött. Mindezek mellett a Kis-Baktói útnál is felcsaptak a lángok, itt egy mezőgazdasági terület kapott lángra és délután öt körül a Csanádi utcában, az újszegedi vasútállomás mögött is kigyulladt az erdő.

KÉT ÚJ FERTŐZÖTT LETT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 56 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 2 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 013 fő.

LEPATTINTHATJUK A NEGYEDIK HULLÁMOT?

“Nagyon fontos a maradék lakosság átoltása, a védelem nélkül maradtak újraoltása és a megfelelő időben történő, fegyelmezett járványvédelmi intézkedések meghozatala és betartása. Ha ez mind sikerül, akkor lepattinthatjuk a negyedik hullámot magunkról”, írta Kemenesi Gábor virológus Facebook posztjában.

GIGAFOGÁS NAGYLAKON

Mintegy 50 ezer hamis márkajelzésű ruhát, cipőt és kiegészítőt találtak egy teherautóban Nagylaknál 8,5 milliárd forint értékben a pénzügyőrök. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád megyei adó- és vámigazgatóságának referense közölte, a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező magyar kamiont ellenőriztek Nagylaknál. A sofőr ruházati termékeket szállított Törökországból Belgiumba. 

NAPI CUKISÁG: BABY BOOM A VADASPARKBAN

Három lámaféle, egy-egy vikunya, guanakó és alpaka kancacsikó született az elmúlt hetekben a Szegedi Vadasparkban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató szerdán az MTI-t.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb