Mindenmás

Napi pakk: ma tetőzik a kánikula, harmadfokú riasztást adtak ki Szegedre, drasztikusan emelkedik a benzin ára

A hét legmelegebb napjára ébredtünk, ugyanis ma tetőzik a kánikula Szegeden és környékén, emiatt harmadfokú riasztást adtak ki megyénkre. Kitartás, csütörtöktől már legalább 5 fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet! Mától 10 éve nem látott magasságokba emelkednek az üzemanyagárak, és döntés születhet a harmadik oltásról is. Keverd meg a kávéd, kend meg a pirítóst, mi pedig hozzuk is a legfrontosabb napindító infókat!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Örs, Stella, Ferenc és Töhötöm nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 136 éve, 1885 – ben Sarah E. Goode lett az első afro-amerikai nő, aki szabadalmi bejegyzést kapott. Találmánya a felhajtható ágy.
  • Ma 76 éves Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó.
Fotó: ripost.hu
  • 21 éve, 2000 – ben Budapesten megnyílt a Magyar Vasúttörténeti Park, Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti múzeuma.
  • 18 éve, 2003 – ban meghalt Janikovszky Éva, Kossuth-, és József Attila-díjas író, aki elsősorban gyerekeknek írt (Kire ütött ez a gyerek?).
Fotó: nokert.hu
  • 1849. július 14-én Kossuth Lajos kormányzó és Nicolae Balcescu havasalföldi román politikus Szegeden aláírta a magyar–román megbékélési tervezetet.
  • 5 éve, 2016 – ban meghalt Esterházy Péter, Kossuth-díjas író.

MA TETŐZIK A HŐSÉG SZEGEDEN

Szerdán már több felhő is megzavarhatja a napsütést Szegeden, viszont ezen a napon tetőzik a hőség, ekkor lesz a héten a legmelegebb. Délelőtt még csak kezdetben nyugaton, északnyugaton, délután már a Dunától keletre is átmenetileg elszórt záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

MÁTÓL KÖZEL 10 ÉVE NEM LÁTOTT MAGASSÁGOKBA EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Újra jelentősen emelkedik a 95-ös benzin ára szerdán: a literenkénti átlagár bruttó 5 forinttal lesz drágább, írta a Holtankoljak.hu.

MA DÖNTHET A KORMÁNY A HARMADIK OLTÁSRÓL

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív című műsorában mondta el, hogy már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltással kapcsolatban, vakcinatípusokra lebontva – írja a Telex cikkében.

ÁSVÁNYVIZET OSZTANAK A SZEGEDI VASÚTÁLLOMÁSON ÉS BUSZPÁLYAUDVARON

A nagy kánikulára való tekintettel a hőségriasztás ideje alatt ásványvizet osztanak többek között a szegedi vasútállomáson és a buszpályaudvaron, közölte a MÁV-Start.

A HŐSÉG MIATT HARMADFOKÚ RIASZTÁS VAN ÉRVÉNYBEN MA SZEGEDRE

A tartós hőség veszélye miatt harmadfokú riasztást adott ki keddre és szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között Szegedre és környékére.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: bergara for sale
'Fel a tetejéhez' gomb