Mindenmás

Órákat kell várakozni a röszkei határnál

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhelyeken szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen három órát, a közúti átkelőnél egy órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személyautóval és az autóbusszal érkezőknek egyaránt kétórás várakozásra kell számítaniuk. Szintén intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, a kilépőoldalon egyórás a sor. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányában egy órát kell várakozni a kilépésre.

TANÁCSOK A GYORS HATÁRÁTKELÉSHEZ

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel. A Románia irányába utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

MOBIL APPLIKÁCIÓ ÉS ONLINE SEGÍTSÉG A HATÁRÁTKELÉSHEZ

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség határinfó oldalán vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

NAGY A NYÜZSI MOSTANÁBAN A HATÁROKNÁL

Nem csak a rendes hátárátkeléseknél akad nagy forgalom.

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: like this
'Fel a tetejéhez' gomb