Kikapcs

Két hétre tervezte, de csak hat hónap után térhetett haza: július 21-én Afréka, a NEK hírnöke mesél nigériai missziójáról a Szegedi Dóm Látogatóközpontban

Egy izgalmas találkozásnak és beszélgetésnek lesz július 21 -én színhelye a Szegedi Dóm Látogatóközpont. Fodor Réka, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hírnöke tart előadást 18.30-tól és mesél az üldözött keresztények közötti nigériai missziójáról az érdeklődőknek.

Fodor Réka, közismert nevén Afréka, missziós orvos, aki a koronavírus-járvány idején, 2020 márciusában Nigériába utazott két hétre, azonban csak hat hónap után sikerült hazatérnie. Ennek ellenére derűs lélekkel, hatalmas energiával vetette bele magát az adományok gyűjtésébe, az éhezők segítésébe.

2016-ban hozta létre az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt, amelynek célja, hogy elmaradottabb országokba, térségekbe és katasztrófa sújtotta területekre egészségügyi missziókat szervezzen, és ott egészségügyi ismeretterjesztést végezzen. Nigériában az üldözött keresztények között élte hivatásából fakadó misszióját, amelyet szakértelemmel és hittel végzett.

Afréka tapasztalatairól, élményeiről és hitéről vall a szerdai előadáson.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein
'Fel a tetejéhez' gomb