Sport

“A mérkőzések előtt van egy kis drukk bennem, de amikor a játékra kerül a sor, már csak a feladatra koncentrálok” – a szegedi Tóth Cecília játékvezetőként vesz részt a Tokiói Olimpián

Hamarosan kezdődik a Tokiói Olimpia, ahol a szegedi versenyzők mellett a Napfény városából érkező Tóth Cecília fogja vezetni a 3×3-as szakágban a kosárlabda tornát. A játékvezetővel a hunbasket.hu beszélgetett tokiói utazása előtt pár nappal.

EGY KIS DRUKK TERMÉSZETES A TORNA ELŐTT, DE AMIKOR SOR KERÜL A JÁTÉKRA, CILI MÁR CSAK ARRA KONCENTRÁL

“Bele-beleborzongok, ha arra gondolok, hogy milyen rendezvényen is vezetek mérkőzéseket napokon belül, de próbálok nem túl sokat “agyalni” mindezen”, kezdte Cili a beszélgetést, majd azt is elárulta, voltak már ezt megelőzően is olyan világversenyek, ahol közreműködött, és kezdetben természetesen megvolt a drukk is benne, de amikor a játékra került a sor, már csak a feladatra koncentrált. Szerinte, Tokióban sem lesz ez másképp.

NAGYON FOGNAK HIÁNYOZNI A NÉZŐK A LELÁTÓRÓL

Cili azt is elárulta, annak ellenére, hogy sajnos már hozzászokhattak, nagyon fognak Tokióban hiányozni a nézők a lelátókról. “3×3-ban annyi “segítség” van, hogy a torna egésze alatt szól a zene és egy MC koordinálja, kommenteli a történéseket. A játékosoknak nagyon fognak hiányozni, hiszen tudom, hogy sok játékos családja tervezte a helyszíni szurkolást, de így biztos vagyok benne, hogy a képernyők előtt sokan fognak értük szorítani”, mondta el Tóth Cecília, aki azt is elárulta, komoly, a FIBA által előírt felkészülés előzi meg a tornát játékvezetőként is.

A JÁTÉKVEZETŐNEK IS KELL A JÓ ERŐNLÉT A TORNÁHOZ

Elsősorban az edzésterv, amit kapott,  fizikai, erőnléti programból állt, ebben heti három edzés szerepelt, de Cili elárulta, ő azért próbált tenni mindennap a jó kondícióért. “Egyébként teljesen érthető a FIBA elvárása, hiszen 35 fokhoz közeli hőmérsékletben, 80 százalékos páratartalom mellett kell majd vezetünk a mérkőzéseket, és ahhoz, hogy végig maximálisan tudjunk koncentrálni, kell a jó erőnlét”, mondta el a játékvezető.

Forrás: hunbasket.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb