Mindenmás

Napi pakk: kiadták az elsőfokú figyelmeztetést Szegedre, 52 éve történt a Holdra szállás

Tegnap még úgy volt, eső-mentes lesz a keddünk, erre ma reggel az OMSZ kiadta az elsőfokú figyelmeztetést Csongrád-Csanád megyére. Folytatódik a hódmezővásárhelyi katonák gyakorlata, így ma is harci kocsikat láthatsz vonulni Szeged környékén az utakon. Sőt, történelmi évfordulót is ünneplünk ezen a napon, ugyanis 52 éve történt a Holdra szállás. Igyál egy jó feketét, és indítsd a reggelt a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Illés, Margit, Özséb, Jeromos és Aurél nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 52 éve, 1969 – ben Neil Armstrong és Edwin Aldrin sima leszállást teljesítettek a Holdon.
  • 45 éve, 1976 – ban az amerikai Viking 1 robotűrhajó végrehajtotta az első sikeres landolást a Marson.
  • 48 éve, 1973 – ban máig tisztázatlan körülmények között Hong Kong-ban meghalt Bruce Lee harcművész, színész.
Fotó: cinemaplanet.pt
  • 80 éve, 1941 – ben Budapesten megkezdték a villamosvágányok átalakítását, és az úttest közepére helyezését.
  • II. Rákóczi Ferenc 1704. július 20-án érkezett seregével Szeged alá. A várat nem sikerült bevennie, augusztus 13-án hadának zömével elvonult.
  • 4 éve, 2017 – ben meghalt Chester Bennington amerikai énekes, a Linkin Park és a Dead by Sunrise frontembere.

SZELES, DE NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Hétfőn délután még csapadékmentes időt jósolt 10-ből 9 meteorológus Szeged környékére, erre ma hajnalban a közelgő zivatarok miatt kiadták az első fokú figyelmeztetést Csongrád-Csanád megyére:

AZ OMSZ szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a csapadékos tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

MA IS GYAKORLATOZNAK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI KATONÁK

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2021. július 19-től (hétfő) július 23-ig (péntek) 08:00 és 16:00 óra között kiképzési célból katonai meneteket hajt végre. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló oszlopokra kell számítani a Hódmezővásárhely – 47. számú fő út – M43 autópálya – Sándorfalva gyakorló tér – Dóc lőtér és az onnan visszavezető útvonalon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb