Közélet

Napi összefoglaló: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány, a héten kimaradunk a szúnyogirtásból

A szerdai nap sem múlt el Orbán Viktor nélkül. A miniszerelnök bejelentette, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány. A napi Covid-mérleg sem okozott nagy meglepetéseket, alacsonyan maradtak a számok Szegeden. Ami viszont nem marad alacsonyan a héten, az a szúnyogok száma, ugyanis sem állami, sem önkormányzati gyérítés nem lesz. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

SZERDAI COVID-MÉRLEG: 2 ÚJ ESET SZEGED ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 56 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 945 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 2 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 019 fő.

NÉPSZAVAZÁS A GYERMEKVÉDELEM KÉRDÉSKÖRÉBEN

Orbán Viktor élőben jelentkezett a Facebook oldalán. Videós üzenetében arról szól, hogy gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány.

BEROBBANT A MAGYAR FALU PROGRAM SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Mintegy 1300 nyertes pályázó 21 milliárd forint forráshoz jut a Magyar falu program két pályázatán. Csongrád – Csanád megyében 399 millió 978 ezer forintból 22 település kaphat támogatást az önkormányzati épületek felújítására.

SZÚNYOGINVÁZIÓRA FEL, A HÉTEN KIMARADUNK A GYÉRÍTÉSBŐL

Szúnyoginvázió jöhet a levonuló dunai árhullámot követően, de Csongrád-Csanád megyében sem túl rózsás a helyzet: mint a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleményéből kiderül, a héten kizárólag az előző napokban elmaradt kezeléseket pótolják Csongrád-Csanád megye településein. Szegeden sem állami, sem önkormányzati gyérítés nem várható.

INGYENES LESZ EGY IDEIG TRAM-TRAIN

Ha a prototípusok megkapják a típusengedélyt, és hozzájárul a vasúthatóság, akkor elindulhat utasokkal a tram-train egy úgynevezett “próbaidőszakra”, amikor is a tervek szerint óránként fognak közlekedni a szerelvények. Mi pedig mindezt térítésmentesen vehetjük majd igénybe – írja a Promenád24 a Rádió 7 nyomán.

ÚJ ELEKTROMOS AUTÓK SZEGEDEN

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. 3 darab NISSAN LEAF típusú elektromos autó beszerzésével fejlesztette gépjárműflottáját, mindezt a környezettudatosság jegyében. A szerdai eseményen ünnepélyes keretek között Steiner Attila adta át az elektromos autókat az önkormányzatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb