GasztroSzegedi Arcok

Dining Guide Év Étterme top 100: három szegedi étterem is az élvonalban! (büszkék vagyunk)

Három szegedi étterem is felkerült a 2021-es Dining Guide top 100-as “Év Étterme” listájára, mi pedig rettenetesen büszkék vagyunk! A rangsorban szereplő szegedi éttermek:

  • 42. hely: Alkimista Kulináris Műhely,
  • 62. hely: Alabárdos Étterem,
  • Legjobb 10 alternatív vendéglátóhely: Kapca Cafe & Bistro!

A szegediek közül a legelőkelőbb helyen végzett Alkimista óriásit ugrott, tavaly az 59. volt, az idén már az előkelő 42., ráadásul felkerültek a top 20 vidéki étterem listára is. A szegedi gasztroműhely vezetője, Katkó Kriszta szerint a siker nem más, mint élvezni a kemény munka gyümölcsét. Ennek a bizonyos sikernek azonban ára van. Türelem, kitartás, odaadás: mind-mind elengedhetetlen hozzá. 

Az Alkimista Kulináris Műhely alapítójával készített legutóbbi interjúnkat itt találod:

A SZÉLL TAMÁS VEZETTE STRAND LETT AZ ELSŐ

Az elmúlt évben nyújtott teljesítményéért idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina vezette fine dining étterem, a Stand kapta az AUDI DINING GUIDE Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett gálán.

A top 10+2 ranglistára idén – a Dining Guide történetében először – három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány. A legjobbaknak választottak a Stand Étterem után a Pasztell, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Textúra, az Arany Kaviár, az Essencia Restaurant, a Laurel Budapest, a Stand 25 Bisztró, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem.

További nyertesek:

  • Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk érdemelték ki.
  • Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.
  • Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett, a Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.
  • Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta. Az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el.
  • Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay-díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.

A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját. A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.

Forrás: MTI, Alkimista Kulináris Műhely, Alabárdos

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb