Közélet

Kemenesi Gábor: már nyáron berobbanhat a negyedik hullám, visszatérhet a maszk is

Kemenesi Gábor virológus szerint már nyáron berobbanhat a koronavírus negyedik hulláma. Az InfoRádiónak nyilatkozó kutató úgy véli: korántsem hihetünk abban, hogy csak úgy eltűnik a járvány, szerinte idővel szezonális lesz, és visszatérnek a korábbi járványügyi szabályok.

“A világ döntő többsége még a közelébe se került a normális átoltottsági szintnek, az emberek jó része még nem fertőződött át, szóval bőven van még mozgástere a vírusnak, és ez az, ami kibillentheti a szezonalitást. Fölösleges arra várni, hogy eltűnik, előbb-utóbb mindenkit megtalál ez a vírus” – magyarázta a pontosan egy éve az egyik szegedi kutatóorvosra, Dr. Letoha Tamásra trollkodó pécsi virológus. Hozzátette: visszatér az az idő, amikor maszkot kell hordanunk, amikor távolságot kell tartanunk, mert így lehet megvédeni az oltatlanokat. 

DELTA, GAMMA… GULYÁS GERGELY A MAI KORMÁNYINFÓN BESZÉLT AZ ÚJ VARIÁNSOKRÓL

Ma reggelre újabb 15 fő esetén igazolták a delta-variáns jelenlétét, továbbá egy esetben a gamma variánst – nyilatkozta Gulyás Gergely a csütörtök reggeli kormányinfón, majd hozzátette, összesen eddig 23 főnél mutatták ki a delta és két esetben a gamma variánst. “Csak az oltás nyújt védettséget” – fejtette ki a miniszter, majd mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb