Közélet

Napi összefoglaló: szolíd Covid-számok szerdára, taroltak a szegediek az olimpián

Nincs is jobb annál, mint amikor arra ébredsz, hogy Olasz Anna negyedikként ért célba az olimpián, Nagy Péter hetedik lett és még Nádas Bence is továbbjutott a holnapi elődöntőbe. Merthogy ma pont ez történt és mi irtó büszkék vagyunk rájuk! Mutatjuk a szerdai eredményeket és a legfontosabb híreket, itt a napi összefoglaló!

SZOLÍD SZÁMOK A HÉT KÖZEPÉRE

Az elmúlt napban 59 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 731 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Szegeden és környékén egy új esetet regisztráltak. Elhunyt 3 beteg, így az elhunytak száma 30 032 fő.

OLASZ ANNA A LEGJOBBAK KÖZÉ ÚSZTA MAGÁT TOKIÓBAN

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna negyedikként végzett a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyszámában a tokiói olimpia szerdai napján. A 27 éves magyar úszónak ez a legjobb ötkarikás eredménye, Rióban ugyanebben a számban 14. volt.

NÁDAS BENCÉÉK IS ELŐDÖNTŐZNEK

Szerdán újabb négy kajak-kenu versenyszám selejtezőjét rendezték a tokiói olimpián. Férfi kajak egyes 200 méteren Csizmadia Kolos és Tótka Sándor, női kajak egyes 500-on Kozák Danuta és Csipes Tamara, míg férfi kajak kettes 1000 méteren Kopasz Bálint és Nádas Bence is futamgyőzelemmel jutott a csütörtöki elődöntőbe. 

NAGY PÉTER A HETEDIK HELYRE KÜZDÖTTE FEL MMAGÁT

Nagy Péter a B csoport megnyerésével a hetedik helyen végzett a 396-os összesített pontszámával a súlyemelő férfiak +109 kilogrammos összesítésében, ezzel pedig versenyzésének eddigi legjobb eredményét teljesítette.

LESZ ÁM RAMAZURI AUGUSZTUS 20-ÁN SZEGEDEN

Végre újra benépesül a Széchenyi tér! Koncertekkel, utcabállal és családi programokkal ünnepelhetjük az államalapítást Szegeden. A 4 napos hosszú hétvégét finom borokkal, sörökkel, pálinkákkal, kiváló ételekkel és kézműves vásárral színesítik.

NAPI BRUTÁL: 5 MÉTERT ZUHANT A FÉRFI

Szerda kora délután kapták meg a tűzoltók a riasztást, ami miatt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba vonultak. Életet mentettek. Az emlékparkon belül, a skanzen területén, a szélmalomban az OMSZ munkatársai kértek segítséget egy személy mentéséhez. A szélmalmon belül egy fő idős férfi a második emeleten megcsúszott és nagyjából 5 métert zuhant lefelé a lépcsőn, gerendák közt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb