Smart Szeged

Nemesi Pál kormánybiztosnál járt Ronan Gargan Írország magyarországi nagykövete

Nemesi Pál a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos közösségi oldalán arról számolt be, hogy több témában is konstruktívan tárgyaltak a nagykövettel. Ronan Gargan nagykövet Botka László, Szeged város polgármesterénél is járt.

Nemesi Pál a Szeged365-nek azt nyilatkozta, hogy nagyon örül annak a nyitottságnak, amit folyamatosan tapasztal a külföldi potenciális befektetők irányából. “Olaszországból, Oroszországból, a Balkánról, az USA-ból és Németországból is érkeztek érdeklődők hozzánk.” – árulta el a kormánybiztos, majd hozzátette: “Ma az ír nagykövettel beszélgettünk, aki Szegedről, de kiemelten a régió gazdasági lehetőségeiről kérdezett. Véleményem szerint a Dél-Alföld az ország egyik, ha nem a legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező térség, éppen ezért a kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb befektetést csábítsuk ide. Nem mondom, hogy könnyű feladat, mert infrastruktúrában, ipari telepek minőségében, ipari infrastruktúrában nagyon nagy a lemaradásunk, de a csapatommal nagyon keményen dolgozunk minden nap azon, hogy a régió a ledinamikusabban fejlődjön a jövőben.

Telefonos megkeresésünkre Nemesi Pál kormánybiztos azt is elárulta, hogy az ír nagykövetet a fenntartható fejlődés, a zöld energia érdekelte kiemelten, valamint az élelmiszeripari, és a mezőgazdasági lehetőségek. A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos Nemesi Pál hozzátette, hogy a beszélgetés végén megegyeztek abban, hogy hamarosan újra tárgyalnak a lehetőségekről. Kiemelte: a minőségi munkahelyek nagyon hiányoznak Szegedről, ez az egyik legfontosabb feladat amit meg kell oldani. 

Botka Lászlónál is járt nagykövet úr, ahol Szegedről beszélgettek. A polgármester közösségi oldalán azt írta: “Örömmel láttam vendégül Ronan Gargant, hiszen mi Szegeden arra törekszünk, hogy továbbra is jó kapcsolatot tartsunk fenn a nyugat-európai szövetségeseinkkel.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb