GasztroSzegedi Arcok

Augusztus 20-tól a szegediek is megkóstolhatják az ország egyik legjobb cukormentes tortáját (videóval)

A Szeszélyes dió és a Havasi málna fantázianevű torták szép eredményt értek el a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Novák Ádám, mestercukrász és Manai Reda, a REÖK Kézműves Cukrászda ügyvezető igazgatója mesélt nekünk a verseny részleteiről és a tortakészítés fortélyairól.

Alapvetően a cukormentes édesség okszimoron, de Novák Ádám meglátása szerint pont ez benne kihívás. A cél az volt, hogy egy egyszerű, mégis újat mutató tortát hozzanak létre, amit ráadásul még a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak. A kapott elismerés alapján, ez mind sikerült is nekik.

MITŐL HAVASI A MÁLNA ÉS SZESZÉLYES A DIÓ?

Többek között erre a kérdésre is választ kapunk az ínycsiklandó videóból. A tortákat sajnos egyelőre még nem lehet megkóstolni, de augusztus 20-tól bárki számára elérhető lesz.

KAMERÁN KÍVÜL IS ÉRDEKES DOLGOKAT MONDTAK

Igaz már videón kívül, de a mestercukrász azt is elárulta, hogy egy-egy ilyen rangos elismerésen kívül az is igazán szívmelengető eredmény, amikor elégedett vásárlók térnek vissza hozzájuk és a korábban kóstolt finom édességeket keresik.

Manai Reda felesége, Edina azt is hozzátette a cukormentes torta témájához, hogy ebben az a jó, hogy bárki, bármikor bűntudat nélkül falatozhat belőle, mert alacsony a kalória és a szénhidrát tartalma is amellett, hogy hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

SZEGEDI A LEGINNOVATÍVABB CUKORMENTES TORTA

Az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjét június elején tartották a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában, a REÖK Kézműves Cukrászda két tortával is bejutott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb