Kikapcs

Újra összeáll Magyarország legnagyobb rockzenekara, a szegedi alapítású CityRocks!

Szeged és Kecskemét után Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten koncertezik az ország legnagyobb rockzenekara, a CityRocks. A korábbi különleges koncerteken 2018-ban Szegeden 400, 2019-ben Kecskeméten 500 énekes, dobos és gitáros gyűlt össze egy nagy közös zenélésre.

2018-BAN, SZEGEDRŐL INDULTAK – MÉG BILLY IDOL IS POSZTOLT RÓLUK A FACEBOOK OLDALÁN

„2018-ban indult útjára CityRocks. Szobában magukban zenélgető kezdők, rutinos profik, a mindennapokból kiszakadni vágyó amatőrök alkotják a közösségünket. Semmihez sem foghatók azok az energiák, amelyek felszabadulnak egy-egy rendezvényünkön. Ennek megmondhatói a résztvevő zenészek is, csakúgy, mint a közönség tagjai. Nem véletlen, hogy a koncert.hu „Az év hazai nagykoncertje” – szavazáson a CityRocks programja 2018-ban a harmadik, 2019-ben a második helyen végzett, miközben a legjobb tízbe csak első kategóriás sztárok Aréna-koncertjei fértek be” – mondta Gajda Ferenc főszervező.

A három évvel ezelőtti, Dóm téri rajt akkorát ütött, hogy még Billy Idol, a cyberpunk amerikai császára is megosztotta a srácok flashmob-videóját a saját Facebook oldalán. A CityRocks Hungary azóta brutálisat ment, országos őrület lett belőle, még az MTV Europe is rögtön mellé állt.

A srácok a pandémia ideje alatt home office-ból koordináltak össze 200 zenészt, hogy egyszerre, otthonról tolják le a Queen – féle Show must go on című örök klasszikust, erőt adva a karanténban lévőknek.

Külön büszkeség, hogy a klip premierje nálunk, a Szeged365.hu-n történhetett meg:

AC/DC, LED ZEPPELIN ÉS LINKIN PARK A REPERTOÁRBAN

A több száz zenész a kétórás koncerten ismert külföldi és magyar slágereket játszik majd.  Olyan külföldi előadók dalai csendülnek majd fel, mint az

  • AC/DC,
  • Led Zeppelin,
  • Pink Floyd,
  • Linkin Park,
  • Black Sabbath,
  • Bryan Adams,
  • Blink-182,
  • Amy Winehouse,
  • de a magyar zenekarok dalai sem hiányoznak majd: a Tankcsapda, a Quimby, a Republic és a Depresszió egy-egy slágere is elhangzik majd.

MÁR 130 MILLIÓAN NÉZTÉK MEG A CITYROCKS-KLIPEKET

„A dunaújvárosi látványos óriászenekarhoz különleges hangszeresek is csatlakoztak, több számban például japán taiko dobosok is játszani fognak. Emellett egy-egy számban a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói is énekelnek. A rendezvényről több videóklipet is készíteni fogunk, tehát aki lemaradna az élő koncertről, az később a közösségi oldalakon meg tudja majd nézni a felvételeket. Korábbi filmjeinkre már 130 millióan kattintottak rá a saját oldalainkon és a partner tartalomszolgáltatók felületein – mondta a szegedi Révész Zsolt, a projekt kommunikációs vezetője.

A program augusztus 21-én délelőtt 10 órakor indul, a próbák és a főpróba is nyilvános lesz. A CityRocks óriászenekar koncertje 16 órakor kezdődik. Este pedig színpadi produkciók lesznek: a Sasa Lele és a Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute) zenekarok lépnek fel.

A teljes rendezvény ingyenes és a jogszabályok értelmében védettségi igazolás nélkül tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb