Kikapcs

Igazi csemegével startol az idei Rocktörténeti Műhelytábor Szegeden, Neumann Balázs zongoraművész is ellátogat az eseményre

Az idei Rocktörténeti Műhelytábort augusztus 13-án, pénteken, ráadásul 13. alkalommal rendezi meg a szegedi Védőháló Egyesület. Az aktuális  alkotóműhely címe: „Jazz inspirációk és a rockzene”. A mini-szabadegyetem kiemelt vendégelőadója és szakmai irányítója Neumann Balázs zongoraművész lesz, a Premier-Konzi budapesti tagozatának tanára. A zeneműhely előadói a programot, a nemrégiben, fiatalon elhunyt zenész-barát és kolléga, a békéscsabai Berki Csaba emlékének ajánlják.

Az első napon  az IH Rendezvényközpontban találja meg helyét a nyári zeneműhely, ami eredetileg a szegedi egyetem igen népszerű Rocktörténet kurzusához kötődött. Az utóbbi években a Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szegedi tagozatával partnerségben rendezték meg, szakmai gyakorlatként is elfogadhatóan.

SZOMBATRA ÁTKÖLTÖZNEK A NO MILK TODAY CAFÉ TERÉBE

A szombati napon ezután a rendezvény átköltözik a „No Milk Today” Café terébe. Utóbbi egyrészt azzal a különlegességével vonzotta be a Jazztörténetű tárgyú előadást, hogy egy különleges hanglemez antikvárium működik benne (zenét is lehet kérni a kávé mellé), másrészt pedig a Bécsi krt. és a Szentháromság út sarkán kialakított klub egyre népszerűbb, igényes akusztikus koncert helyszínné vált. A tábor megszervezője és vezetője: Pleskonics András (Dr. Rock), aki ezúttal tematikus előadásainak video-felvételéről is gondoskodott, azon szakmai érdeklődők kedvéért, akik nem tudnak részt venni a rendezvényen.

A RÉSZLETES PROGRAM

Augusztus 13., péntek, IH Rendezvényközpont:

  • 11.00 Neumann Balázs előadása: „Zenei hatások a filmekben”,
  • 15.00 Random Impro-Kre-ART – Plesivel,
  • 16.00 Drockóra Live! – A swing-korszak nagyzenekarai és zongoristái; a swingzene hatása a későbbi könnyűzenére.
  • 19.00 Akusztikus műhely-zenélés – Neumann Balázs és a megjelent zenészek és hallgatók részvételével.

Augusztus 14., szombat, No Milk Today Café – Zenei Antikvárium

  • 10.00 Beszerelés, vinyl-relax,
  • 11.00 Drockóra Live! – A magyar jazz története; a legfontosabb előadók és lemezeik. Plesi előadása, vendég: Neumann Balázs + meglepetés vendég(ek),
  • 15.00 A munka összegzése; vinyl-lounge… zenehallgatás, elemzésekkel, emlékidézéssel,
  • 20.00 Neumann Balázs „Soul donation” című szóló koncertje, utána spontán akusztikus jam session.

A kényszerű körülmények miatt, teljes programban való részvétel, csak szűkebb körben, a szakmabelieknek és hallgatóknak lehetséges, személyes meghívások alapján. A szombat esti Neumann Balázs koncert korlátozott férőhellyel viszont nyilvános.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb