Mindenmás

Még egy tragédia: a Sziki medencéjébe fulladt egy férfi (frissítve)

Írhatnánk, hogy a kedd délutáni, Apátfalva és Magyarcsanád közti bányató kettős tragédiája és a sándorfalvi Nádastó Szabadidőközpontban történtek után újabb szörnyű balesetről kaptunk hírt, de az igazság az, hogy a Sziksósfürdő Strand és Kempingben történt haláleset időrendben a másik két történés előtt, még vasárnap délután történt. Eltűnt egy férfi, majd pár órával később kiderült, a SZIKI vizébe fulladt, életét vesztette.

NEM TALÁLTÁK A BARÁTAI

A helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, a férfi vasárnap délután 3 körül tűnt el, a barátai és az üzemeltetők először nem gondolták, hogy tragédia történhetett. Seller András megkeresésünkre arról számolt be, őket délután 6 környékén riasztották, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat és a Sziksósfürdő Strand és Kemping kollégái – miután kiürítették a medencét – élőláncot alkotva találták meg a férfi holttestét.

Nem hivatalos információink szerint a balesetet szenvedett férfi akkor már órák óta halott lehetett, segíteni nem lehetett rajta.

FRISSÍTVE: A SZEGEDI SPORT ÉS FÜRDŐK ÉS A RENDŐRSÉG IS MEGERŐSÍTETTE A SZOMORÚ HÍRT

Csütörtök reggel megkeresésünkre Nagy Katalin, az üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője is megerősítette a tragikus hírt. Arra a kérdésünkre, hogy miért telhetett el több óra a férfi eltűnése és a vízimentők riasztása között, nem kívánt reagálni. A kora délutáni órákban a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság írásban azt nyilatkozta, az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálják a haláleset körülményeit.

NEM EZ AZ ELSŐ TRAGÉDIA AZ ELMÚLT PÁR NAPBAN

Kedd délután egy Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal – adta hírül a rendőrség. A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, nem hivatalos forrásokból úgy tudjuk, 15 és 16 éves fiúk voltak az áldozatok. Miután megtalálták az egyiküket, azonnal megkezdték a protokoll szerinti újjáélesztést, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett, azonban már nem tudtak rajta segíteni. A másik fiút napnyugtakor, a helyszínre riasztott speciális mentőegység találta meg.

Volt valami a levegőben kedden délután, ugyanis a Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal mellett a sándorfalvi szabadidőparkban is történt egy súlyos baleset, ahová mentőhelikopter érkezett. Az OMSZ közleménye szerint egy férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, további részleteket az alábbi cikkünkben találsz:

EZT TANÁCSOLJA A RENDŐRSÉG

Az eset kapcsán az alábbi tanácsokat juttatta el szerkesztőségünkhöz a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság:

“Az egyik legfontosabb szabály, hogy csak arra kijelölt helyeken fürdőzzön mindenki, ott vannak ugyanis ehhez megfelelő biztonsági feltételek.  
A szabad vizeken, folyókon, holtágakon, egyéb vízfelületeken, sok helyen megengedett a fürdőzés, de az is előfordul, hogy kifejezetten tábla tiltja.
A kijelölt szabadvizeknél is kellő óvatossággal menjenek be a vízbe, mert a víz alatti, nem látható tárgyak, faágak és egyéb akadályok könnyen okozhatnak sérülést! További veszélyforrás lehet, hogy a szabadvizek mélysége kiszámíthatatlan, hőfoka jóval elmaradhat a strandfürdők hőmérsékletétől, ezért felhevült testtel, teli gyomorral ne induljanak fürdőzni, úszni.

Azt ajánljuk, hogy

  • Gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek vagy viseljenek mentőmellényt a vízi eszközökön!
  • Soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek!
  • Kerüljék a vízibiciklikről, egyéb fürdőeszközökről történő hirtelen vízbeugrást, hiszen a víz-hőmérséklet, a hőmérséklet-különbség is hirtelen sokkhatással lehet a szervezetre!
  • Lehetőleg kerüljék az extrém melegben, a hőcsúcsokban (11 és 16 óra között) való nyílt vízen tartózkodást!
  • A gyermekekre, idősekre különösen figyeljenek strandolás közben!
  • Bár a nyaraláshoz hozzátartozhat az alkoholfogyasztás is, ajánlatos ilyenkor sokkal óvatosabbnak lenni, bódult állapotban fürdőzni életveszélyes lehet!
  • A parttól távol kerüljék a magányos úszást, fürdőeszköz használatot!
  • Vízen vagy vízben különösen fontos betartani a szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Ha bajba kerül, hívja a 112-es számot!”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb