Mindenmás

Napi pakk: marad a nyár Szegeden, mától olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is

Szerdára kapunk egy kis hidegfrontot, viszont ez sem hoz enyhülést a kánikulában, ma is velünk marad a nyárias meleg Szegeden. A forgalomkorlátozások hada után némi jó hírrel is érkeztünk az autósoknak: mától mérséklődik a benzin és a gázolaj átlagára is, szóval picit olcsóbban tankolhatunk Szegeden. Készítsd be a forró kávét reggelre, mi pedig jövünk mellé a napi pakkal!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Zsuzsanna, Tiborc, Fióna, Ince, Kiara, Klára, Liliána, Lujza, Tibor,  Zsanna, Zsazsa, Zsuzsa, Zsuzsánna, Zsuzska.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Kapaszkodj meg, nagy számmal jövünk: 5135 éve ezen a napon kezdődött a Maják időszámítása. Az időszámlálást körülbelül 5125 évente újból kezdik és korszakonként számolják. Az új időszámítási kezdet (új kor) 2012. december 22-én kezdődött a majáknál. 
  • 565 éve halt meg Hunyadi János hadvezér, aki Nándorfehérvárnál megállította az előrenyomuló törököket.
  • 68 éve megszületett Hulk Hogan amerikai profi pankrátor, színész (Rocky III).
  • Ma 50 éves Csőre Gábor Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész. Filmszerepei: Kismaszat és a Gézengúzok (1984),  Nyócker! (2004).
  • 7 éve hunyt el Robin Williams Oscar-díjas amerikai színész (Jó reggelt Vietnam!, Mrs Doubtfire).

KITART A NYÁR SZEGEDEN

Szerdán egy gyenge hidegfront miatt a napos időt átmenetileg gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből az ország északi felén alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok, tehát Szegeden nem kell tartani csapadéktól. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 27 és 34 fok közé melegedhet a levegő, míg hajnalban csupán 18-22 fokot mérhetünk.

OLCSÓBB LETT A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ ÁTLAGÁRA

Változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 4 forinttal, míg a gázolaj literenkénti átlagára 5 forinttal csökken.

TOVÁBBRA IS KORLÁTOZÁS VAN A STEFÁNIÁN (IS)

Augusztus 22-ig módosul a kiadott forgalmi változások rendje a közúti forgalom számára a Stefánián. Az autósok a körforgalomból a Vörösmarty utca–Deák Ferenc utca–Híd utca felé közelíthetik meg a Belvárosi hidat. A Híd utca környékét érintő többi forgalomkorlátozás előreláthatólag augusztus 22-ig változatlanul érvényes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb