Közélet

Napi összefoglaló: véghajrába érkezett a Pick Aréna építése, folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása Szegeden

Közeleg a suli, így felpörgették az oltási akciókat országszerte. Szegeden és környékén egyelőre jól halad a 12-18 éves korosztály oltása, de a kormány mai tájékoztatása szerint az iskolákban is felvehető lesz a vakcina. Mindezek mellett ma kaptunk egy kis ízelítőt is abból, hogy milyen brutálisan jó ütemben halad az épülő Pick Aréna, és az is kiderült hogy búcsút inthetünk a napvitorláknak az idei évben Szegeden. Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a napi összefoglaló.

45 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK

Miközben 10-ből 9 országos médiafelület öt percenként negyedik hullámot kiált, mindössze 45 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Magyarországon. Szegedre és környékére egyetlen fő jutott. Mutatjuk a kedd reggeli Covid-adatokat, hisztériakeltés-mentesen, csakis a hivatalos számsorra támaszkodva.

FOLYAMATOS A FIATALOK OLTÁSA SZEGEDEN

Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása és a harmadik vakcinák beadása a megyében – adta hírül a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata. Mint írják, Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-18 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 82 százalékuk már fel is vette azt.

A SULIBAN IS LESZ OLTÁSI AKCIÓ

A tanévkezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

SZÉPEN HALAD A PICK ARÉNA ÉPÍTÉSE

Véghajrába kezdett Szegeden a kézilabdacsarnok kivitelezése. A beruházás összeségében 75% feletti készültségbe lépett – írja közösségi média oldalán a kivitelező WHB Group, akik hozzá teszik, nagy erőkkel zajlik a beruházáshoz kapcsolódó Jet-fal és Felső-Tisza parti mobilgát építése is.

AZ IDÉN NEM KAP NAPVITORLÁKAT SZEGED

Az eredetileg augusztusra ígért napvitorlák csak 2022. áprilisában kerülhetnek fel a Kárász utcára – adta hírül Mihálik Edvin önkormányzati képviselő közösségi média oldalán. A politikus arra hivatkozik, az ajánlatot adó cég nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne.

BRUTÁLIS ÖSSZEFOGÁS SÁRÁÉRT

Államilag nem támogatott, de egy 5 éves kislány szempontjából nélkülözhetetlen járássegítő eszköz gyűjtésére indított felhívást Dr. Pataki Gergely, a szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány alapítója néhány nappal ezelőtt. A 3.200.000 Forintos összeget rekord idő alatt, mindösszesen 3 napon belül sikerült összegyűjteniük a kislánynak – írja a Mosolykommandó Alapítvány közleményében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb