Smart SzegedSport

Véghajrába érkezett a Pick Aréna építése

Véghajrába kezdett Szegeden a kézilabdacsarnok kivitelezése. A beruházás összeségében 75% feletti készültségbe lépett – írja közösségi média oldalán a kivitelező WHB Group, akik hozzá teszik, nagy erőkkel zajlik a beruházáshoz kapcsolódó Jet-fal és Felső-Tisza parti mobilgát építése is.

A kormányzati támogatásból, a Modern Városok Program keretein belül 35 milliárd forintból épülő szegedi sportkomplexumot Dr. Juhász Roland államtitkár tájékoztatása szerint már novemberben átadhatják. Ha minden jól megy, decemberben már Bajnokok Ligája-mérkőzésen őrülhetünk meg a vadonatúj Pick Arénában!

JÓL ÁLL A NAGYCSARNOK SPORTPADLÓJA, HAMAROSAN ELKEZDIK ÖSSZESZERELNI A MOBIL LELÁTÓT

Idézve a WHB közleményét, a beruházás összeségében 75% feletti készültségbe lépett, teljesen elkészültek a létesítmény esztrich betonozási munkálatai a padlófűtés csövezésekkel, sőt, a nagycsarnok fa sportpadló padozata és fa burkolata is már előrehaladott állapotban van és hamarosan megkezdik az edzőcsarnok sportpadlójának építését is. A padlóépítési munkák befejezése után elkezdődnek a mobil lelátó acél szerkezetének összeszerelési munkái is. A gépészeti és elektromos alapszerelések utolsó fázisukba léptek, a gépészeti és elektromos helyiségekben már a végmunkálatok zajlanak és az épület trafóházát hamarosan rákötik a hálózatra.

Előrehaladott állapotban vannak a hidegburkolási munkálatok, a vizesblokkok és háttér helyiségek nagyrészt elkészültek, a folyosók és a lépcsőházak is készülnek és megkezdtük a melegburkolási munkálatokat is. A mintahelyiségek már bebútorozva, piperézve.

7 LIFTET SZERELNEK BE

Mint írják, megkezdték a belső, fém nyílászárók beépítését és a 7 db lift beszerelése is jó ütemben halad. Az épület minden szintjén dolgoznak a festők, készülnek a belső falburkolatok, és véghajrában vannak a szárazépítési munkálatok, valamint az állmennyezetek építése is. Elkezdődött a lelátók műgyanta felületkezelése, hogy mielőbb telepíteni tudjuk a korlátokat és lelátói székeket.

UTOLSÓ FÁZISBAN A CSAPAT KÉK SZÍNÉBEN POMPÁZÓ BURKOLATOK KÉSZÍTÉSE

A külső munkák közül jó ütemben zajlanak a homlokzati munkálatok, folyamatos a nyílászárók, függönyfalak beépítése és a végleges megjelenést biztosító – a csapat kék színében pompázó – rib roof, eclectic és szálcement burkolatok készítése is az utolsó fázisba lépett. Az alépítményi munkák nagy része kész van, az épület északi parkolói zónájában már a térkövezési munkák zajlanak.

ÉPÜL A JET-FAL ÉS A MOBILGÁT

Nagy erőkkel zajlik a beruházáshoz kapcsolódó Jet-fal és mobilgát építése is, az első cca. 70 méter jet-elési munkafolyamat elkészült, így indul a nagyméretű, új mobilgát fogadására alkalmas vasbeton alépítmény építése is.

Fotók és forrás: WHB Group

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb