Közélet

Az idén mégsem lesznek napvitorlák a Kárász utcán

Az eredetileg augusztusra ígért napvitorlák csak 2022. áprilisában kerülhetnek fel a Kárász utcára – adta hírül Mihálik Edvin önkormányzati képviselő közösségi média oldalán. A politikus arra hivatkozik, az ajánlatot adó cég nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne.

“Az összes engedélyt megszereztük augusztusra és megkaptuk a legjobb árajánlatot is a Kárász utcai napvitorlák felszerelésére, azonban az ajánlatot adó cég nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne. Ez a speciális, erős és mégis vízáteresztő anyag az építőanyagok világpiacán kialakult helyzet miatt csak hónapok alatt szerezhető be. Ezért úgy döntöttünk, hogy a szerződésben 2022 április 1-ét határozzuk meg, mint teljesítési időpont” – írja oldalán a momentumos politikus.

KORÁBBAN ÍRTUK: AUGUSZTUSRA TETTÉK VOLNA FEL AZ ELSŐ NAPVITORLÁKAT

Napvitorlákat szereltetnének a szegedi Kárász utcára – írtuk még június elején. “A klímaváltozás fokozza a belvárosi hősziget jelenséget, amivel szemben védekeznünk kell, sajnos úgy látszik a folyamat már nem megállítható, éppen ezért nagyon fontos az, hogy felkészítsük Szegedet” – fejtette ki anno a képviselő. Az első árnyékolókat augusztusban a Kölcsey utcához közeli szakaszon feszítették volna ki, majd ha ezek beváltak volna, jövőre a Széchenyi tér és a Klauzál tér közötti utcaszakasz is árnyékolókat kapott volna a májustól szeptember végéig terjedő időszakban.

A projekt a fenti bejelentés tükrében tehát tolódik, bár, mint ahogy rengeteg Szeged 365 kommentelőben is felmerült, sok értelme nem lett volna augusztus végére kitenni a napvitorlákat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb