Sport

Kinyílik a pofonláda: szabadtéri bunyógála lesz Szegeden, Gedó György és Kokó edzője, Öcsi bácsi is jön

Napsütés, Szeged, balegyenes, jobb horog – érkezik a 2021-es Fesztivál Kupa, avagy az Államalapítás Ünnepére rendezett szegedi, szabadtéri ökölvívó gála, az idén egy kicsit más időpontban és helyszínen. Szuknai Zsuzsannát, az esemény főszervezőjét, egyben a Boxvilág Ökölvívóképző SE vezetőedzőjét faggattuk az eseményről.

Szereted a küzdősportokat? Mielőtt bármiről lemaradnál, mutatjuk az új helyszínt és időpontot:

  • Szeged, Árpád tér (a Burger King-gel szemben, a “kráter” mellett)
  • 2020. augusztus 19., csütörtök, kezdés: 15.00

ÚJ HELYSZÍN, ÚJ IDŐPONT

Mint a jelenleg vezetőedzőként tevékenykedő, korábban parádés ökölvívó és kick-box karriert bejárt szegedi Szuknai Zsuzsanna elmondta, az elmúlt évek hagyományaival ellentétesen idén az Államalapítás Ünnepével kapcsolatos programsorozattól külön választva, új helyszínen tartják meg az eseményt. Hónapokig bizonytalan volt, hogy a járványhelyzet miatt lehet-e majd augusztus 20-i rendezvényt tartani, nekik pedig pörgetniük kellett a szervezést, így a választásuk a tavalyi Stefánia helyett az Árpád térre, augusztus 20. helyett pedig egy nappal korábbra, 19-re esett.

TÖBB, MINT 20 MECCS, BELÉPŐ NÉLKÜL

“Minden korosztályban rendezünk meccseket, a serdülőtől a felnőttig, viszont változás, hogy a korábbi években alkalmazott szabad nevezés helyett meghívásos a torna” – magyarázta Zsuzsi, aki elmondta,

  • 17-18 amatőr,
  • plusz 3 profi mérkőzés lesz,

ami azt jelenti, hogy a délután 3-kor induló gála nagyjából este 8-ig tart majd, munka után még simán ki tudsz majd érni.

A programok megtekintése ingyenes, ráadásul nem kell hozzá védettségi kártya sem.

GEDÓ GYÖRGY ÉS KOKÓ EGYKORI EDZŐJE IS ITT LESZ

Az esemény tiszteletére Szegedre érkezik több legendás arc is, többek között az Árpád téren lesz holnap:

  • Gedó György olimpiai bajnok (1972) és kétszeres Európa-bajnok (1969, 1971) klasszis, a sportág egyik legnagyobb élő legendája,
  • Szántó Imre, avagy “Öcsi bácsi” mesteredző, Kokó egykori edzője, aki az 1996-os atlantai olimpián Kovács Kokó István diadala révén beírta magát a sportág aranykönyvébe,
  • a Magyar Ökölvívószövetség kapitánya, Bertók Róbert és főtitkára, Tóth Zsuzsanna, továbbá több író, szerző, blogger is.
Az ország Öcsi Bácsija már 76 éves és még mindig aktív, mint edző.

Mint Zsuzsi elmondta, külön öröm, hogy a Böjte Csaba ferences rendi szerzeteshez, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójához köthető Gyergyói Akadémia növendékei is indulni fognak a versenyen, serdülő is ifjúsági kategóriában.

A 2021-es Fesztivál Kupa sem marad jótékonysági program nélkül, a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében adománygyűjtésre és a fogyatékkal élők által használt eszközök bemutatásával tartott érzékenyítésre (is) várják a szegedieket csütörtök délután 3-tól az Árpád térre.

ÜTŐS PROGRAM, TÖKÉLETES HELYSZÍN

Az Árpád tér “kráter” melletti része tökéletesen alkalmas egy kis barátságos csihi-puhira, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tavaly augusztusban, kereken egy éve rendezett kick-box gála. A Király Team Kick Box Akadémia által rendezett, tavalyi szabadtéri gáláról itt találod a Szeged 365 fotóriportunkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb