Sport

Durva képsorok (18+): ilyen volt az ország első pusztakezes bunyógálája, szegedi szervezésben

A múlt hétvégén megtartották az ország első pusztakezes küzdősport-gáláját, amelyet a szegedi Sárközi MMA Team szervezett. A véres randevú a Punishment Fighting Championship nevet kapta, ennek megfelelően – a fotókat elnézegetve – volt bünti, nem is kicsit. Mint a szervezőktől megtudtuk, hamarosan Szegedre is megérkezhet a brutális újdonság.

Villámgyorsan és legfőképpen tompítás nélkül repkedtek a pofonok múlt vasárnap Győr mellett, az ikrényi wakeboad pálya mellett lévő Cutler Beach-en, itt tartották meg ugyanis Magyarország első pusztakezes küzdősport gáláját.

Mielőtt tovább mennénk, a lényeg: az amerikai BKFC-vel nagyjából megegyező szabályrendszerben nem használnak kesztyűt, a 3×3 perces összecsapások ezért minden eddiginél durvább látványt nyújtanak. Rúgni, térdelni, könyökölni, dobni és földön nyomorgatni nem ér, gyakorlatilag ökölvívást néz a közönség, kesztyű nélkül, viszont szigorú orvosi felügyelet mellett.

SZEGEDI KIÜTÉS, MÁR AZ ELSŐ MENETBEN

A főszervező Sárközi Robi (aki a Szeged 365 UFC kibeszélő blogunk állandó szakértője is) arról számolt be, hogy a szabadtéri mini-rendezvény remekül sikerült, a tömeg őrjöngött, a pofonok repkedtek és ami a legfontosabb: egy-két csúnya monoklit és orrtörést leszámítva komolyabb sérülés nélkül úszta meg minden résztvevő az ókori görögöket idéző véres sportot. A szegedi kötődésű versenyzők közül Makai Renátó az első menetben győzött kiütéssel, Balogh Sándor pedig egy szűk, pontozásos vereséget szenvedett el.

NOVEMBERBEN JÖHET SZEGEDRE A VÉRES JÁTÉK

Akárcsak a mostanit, a következő eseményt is egy nagyobb gálába építve rendezik meg, ez egyébként szeptember 18-án lesz, Répcelakon. Ezt követően, ha megvannak a szilárd alapok, érkezhet majd egy önálló gála, Robi úgy tervezi ez novemberben jöhet Szegeden vagy Budapesten. Mint mondta, hazahúz a szíve, ő az előbbi verziónak drukkol.

Fotók: Sárközi Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb