Közélet

Napi összefoglaló: 123 új fertőzött lett országosan, életet mentettek a szentesi vízilabdázók

Hősies egy napot tudhatunk magunk mögött, ugyanis példaértékű a szentesi vízilabdázók bátorsága, hiszen a Kurcából mentettek ki és élesztettek újra egy embert. Koronavírus adatokkal is szolgálhatunk: 123 új fertőzöttet találtak Magyarországon, ebből hármat Csongrád-Csanád megyében. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

100 FELETT LETT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA MA IS

Minimálisan emelkedett a napi fertőzöttek száma tegnaphoz képest, akkor 109, most 123 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Csongrád-Csanád megyében 3 új esetet regisztráltak. A járvány egyetlen áldozatot követelt az előző 24 órában – közölte a kormányzati Covid-portál csütörtök reggel.

VISSZA A MASZKKAL A MOK SZERINT

A védettségi igazolvány minél szélesebb körű használatát, a hatékonyabb kontaktkutatást és a beltéri maszkviselést javasolja a Magyar Orvosi Kamara. Közleményükben arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus új, lényegesen fertőzőbb változata, a delta variáns itt van közöttünk, a védekezésnek pedig “nyoma sincs”.

ÉLETET MENTETTEK A SZENTESI VÍZILABDÁZÓK

Le a kalappal a szentesi vízilabdázók előtt, félelmet nem ismerve mentettek életet szerda este. Vörös Viktor és Kátai-Benedek Máté edzésről hazafelé sétáltak, amikor egy ember a Kurcába ugrott a fahídról, majd elmerült a vízben. A két vízilabdázó azonnal a fuldokló után ugrott, majd kimentették és újraélesztették a férfit.

LETARTÓZTATÁSBAN A BOMBARIADÓT FÚJÓ SZEGEDI

Szerdán délután kaptuk a hírt, hogy bombariadó van az egyik szegedi bevásárlóközpontban. Nagy lett a káosz hirtelen a helyszínen, majd a rendőrök két óra alatt elfogták az elkövetőt. A Szegedi Járási Ügyészség sem tétlenkedett az ügyben, már ma a letartóztatására tettek indítványt.

EMBERCSEMPÉSZ RENDŐRKÉZEN

Egy román kisteherautót kapcsoltak le a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei hétfőn este 21:40-kor a Szabadkai úton, a járgányban egy embercsempészt és nyolc, magukat szír állampolgárnak valló külföldi pislogott rájuk.

PÓKPARA SZEGEDEN

Pókember visszatér, a főszerepben ezúttal a sárga dajkapók. Nyugi, nem eszik embert és a csípése sem halálos, viszont 6-7 centisre is megnő, nem valami szép szobadísz. A nyolc lábú kiskrapekra a napokban több olvasónk is felfigyelt, illetve néhány szegedi Facebook-csoportban is gyakori vendégek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: pop over to this web-site
'Fel a tetejéhez' gomb