Közélet

Napi összefoglaló: mentőakció Afganisztánban, nem zárjuk le az országot a negyedik hullámban

Alaposan meglepett minket ma Gulyás Gergely, ugyanis rendkívüli Kormányinfót tartottak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján az afganisztáni helyzetről és a járvány negyedik hullámáról is beszélt. Mindezek mellett volt itt még ma némi Mortal Kombat mindszenti módra, luxusautó fogás a határon és elsöprő sikerek az országos kajak-kenu bajnokságon a Maty-éren. lemaradtál a nap legfontosabb híreiről? Pótold be a Szeged365-tel!

GULYÁS GERGELY A KORMÁNYINFÓN

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elmondta, hogy tegnap ülésezett a kormány az afganisztáni helyzet miatt is. Teljesen kaotikus helyzet van az országban, az ellenőrzést a tálibok gyakorolják. A fő cél, hogy a magyarokat kihozzuk. Európában megindult a 4. hullám, ami hozzánk is megérkezik. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy 6 millió felett van a védettek száma az országban. A negyedik hullám intézkedései el fognak térni a korábbiaktól.

HÁROM ÓRÁS VÁRAKOZÁS RÖSZKÉNÉL

A szabadságukról Nyugat-Európa visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán szombaton délelőtt. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiából érkezőknek háromórás, az oda tartóknak kétórás volt a várakozás. 

KOPASZ BÁLINT TAROLT A MATY-ÉREN

Kopasz Bálint a szám olimpiai bajnokaként fölényes győzelmet aratott K-1 1000 méteren a péntektől vasárnapig tartó kajak-kenu országos bajnokság és világbajnoki válogató első versenynapján a szegedi Maty-éren.

VESZÉLYESEN VEZETETT, EZÉRT MEGÜTÖTTE

Elszabadultak az indulatok Mindszenten, ahol egy férfi megütött egy másikat azért, mert szerinte az veszélyesen vezetett. Az ügy pikantériája, hogy a férfi a rendőrök kiérkezése előtt jól meg is lépett. A közlemény szerint a hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték a nyomozást és azonosították a feltételezett elkövetőt.

LUXUSVERDA A HATÁRRÓL

A magyar rendőrök, most a német hatóságok által körözött BMW-t foglaltak le a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen – áll a rendőrség hivatalos honlapján. Az átkelőn egy orosz férfi jelentkezett kilépésre 2021. augusztus 20-án 22 óra 50 perckor a 2019-es évjáratú BMW X5 típusú SUV sofőrjeként. 

TÁBOROZÁS ÉS SZÍNÉSZKEDÉS ZÁNKÁN

Jó szegediként nem is gondolnánk, hogy a közel 10 éve működő Szegedi Gyermekszínház berkein belül mennyi kreativitást, boldogságot és támogatást kaphat egy gyermek. Főleg úgy, ha olyan csapat áll az ott tevékenykedő gyermekek mögött, akik a szívüket és a lelküket is kiteszik értük. Csomor Ágnes 2012 óta vezeti a jövő reménységeit Szegeden, és a vele készült interjú alatt egyben megbizonyosodtunk: ezek a gyerekek bizony jó kezekben vannak. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb