Sport

Kopasz Bálint fölényes győzelmet aratott a Szegeden tartott kajak-kenu országos bajnokság és világbajnoki válogató első versenynapján

Kopasz Bálint a szám olimpiai bajnokaként fölényes győzelmet aratott K-1 1000 méteren a péntektől vasárnapig tartó kajak-kenu országos bajnokság és világbajnoki válogató első versenynapján a szegedi Maty-éren.

A toronymagas favorit 3:26.667 perc alatt teljesítette a távot a délutáni program negyedik döntőjében, és magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, amelyben a riválisok közül Vajda Bence Ferenc és Béke Kornél nagyot csatázott egymással. Kettejük közül végül előbbi szerezte meg az ezüstérmet.

A NŐKNÉL BALLA VIRÁG VITT MINDENT

Kiélezett küzdelemben bizonyult a legjobbnak K-2 1000 m-en a rutinos Noé Bálint, Kulifai Tamás kettős, míg C-1 1000 m-en Adolf Balázs győzelme nem forgott veszélyben. A nőknél a négyes tagjaként 2019-ben világbajnok Gazsó Alida Dóra nyert K-1 1000 m-en, amely számban június elején a poznani Európa-bajnokságon aranyérmes volt. A győriek tokiói olimpiát is megjárt kenusa, Balla Virág egyesben 500, valamint 1000 m-en sem talált legyőzőre, majd a nap utolsó fináléjában – már összeszokott partnerével, Takács Kincsővel – a hosszabb távon párosban is elsőként ért célba.

A NÉGYESBEN DOUCHEV-JANICS NATASÁÉK GYŐZTEK

Bronzérmes lett a K-4 1000 m-es versenyszámban a győriek egysége, benne a háromszoros olimpiai bajnok, 39 éves Douchev-Janics Natasával, valamint a maratoni szakágban nemzetközi szinten is sikeres Csay Renátával és Czéllai-Vörös Zsófiával. Érdekesség, hogy hajójukban csak a negyedik tag, a 2002-es születésű Heim Bianka Georgina számított fiatal versenyzőnek, míg az őket megelőző két kvartett összesen nyolc tagja kivétel nélkül 1999 után született. Az ob-n szombaton a további 500 m-es versenyszámok, míg vasárnap a 200 m-es és az 5000 m-es távok döntőit rendezik meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb