BlogVideo365

Veszélyben a Szeged365 virtuális családja, fogjunk össze!

Na jó, nem dramatizálunk, de tényleg van egy “kis” barnamaci a palacsintában. A közösségi média oldalunkat a megszűnés veszélye fenyegeti. Van megoldás, de Ti, a Szeged 365 virtuális családtagjai is kelletek hozzá… jobban, mint valaha!

Hálásak vagyunk Nektek. Másfél éve Veletek, a Szeged 365 virtuális családjával közösen építjük Szeged újgenerációs, független hírportálját. Veletek, mert a Szeged 365 Family tagjai nem csupán olvasók, hanem tudósítók és ötletgazdák is egyben. Durva, de a tartalmaink közel 30%-a Tőletek érkezik, ami teljesen egyedülálló a hazai hírportálok történetében.

Boldogok vagyunk. Boldogok, mert Nektek köszönhetően már odáig jutottunk, hogy június hónapban 454.000 olvasónk volt 30 nap leforgása alatt, ami heti bontásban 150.000 – 180.000 közötti számot jelent, naponta pedig átlagban 25 és 40.000 közötti látogatót, bár, több olyan napunk is volt, amely meghaladta a 100,000 egyedi olvasói számot.

Az elmúlt másfél év azonban nem csak sikereket, hanem kemény küzdelmeket is hozott. Nem titkoltuk előttetek, túl vagyunk több szerverköltözésen és egy teljes oldalköltöztetésen is. Ezek nem csupán a jócskán megnövekedett látogatói számnak köszönhetőek, hanem annak is, hogy többször is kaptunk terheléses támadást. Nem tudjuk, kiktől, igazából már nem is nagyon izgat bennünket, a lényeg, hogy a jelenlegi oldalunk és a hozzá rendelt szerverkapacitásunk akkor is biztosítja a zavartalan működést, ha néhány gonosz, virtuális manó (nevezzük úgy őket) gőzerővel ellenünk dolgozik. 

SZERETJÜK A KIHÍVÁSOKAT, NA DE ENNYIRE?

Az utóbbi hetekben egy újabb kihívással voltunk kénytelenek megbírkózni, hogy őszinték legyünk, nagyon meglepődtünk rajta. Nagyon fontos nekünk az állandó kapcsolattartás Veletek, éppen ezért mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk a közösségi média kommunikációnkra, akárcsak Ti, Szeged 365 Family tagok, mi is nagyon aktívak vagyunk a nagy kék felületen. Az oldal által lefektetett szabályokat mindig betartottuk, ennek dacára pár hete kaptunk egy értesítést, hogy az oldalunkat a megszűnés veszélye fenyegeti. A csapatunk több tagja is social media marketinggel foglalkozik már évek óta, ezért úgy voltunk vele, biztos csak valami félreértés történt, gondoltuk, pár nap alatt lelevelezzük a cég ír központjával. Nem így lett. Bő 30 napja virít az admin felületünkön a nagy piros felirat, az óriáscég központjától semmiféle biztosítékot nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy a 23.000 kedvelőt, ugyanennyi követőt mozgató, a legutóbbi teljes hónapunkban több, mint 2 millió felhasználót elérő oldalunk megmaradhat.

Írhatnánk, hogy veszélyben a Szeged 365, de nem szeretünk dramatizálni.

Járathatnánk az agyunkat azon, honnan, kiktől és miért érkezhettek olyan „jelentések” a nagy kék óriás felé, amelyek miatt a felület algoritmusai „elgondolkodtak” az oldalunk törlésén, de mi egészen másra szeretnénk használni a drága időnket.

Arra, hogy kapcsolatban maradhassunk Veletek, nem csupán a Szeged365.hu-n keresztül (nyugi, ez nincs veszélyben, minden patentul működik) és a közösségi média felületünkön is. Éppen ezért augusztus közepén döntést kellett hoznunk, az egyik megoldás az volt, hogy kiszolgáltatjuk az idő közben összetartó, segítőkész virtuális családdá avanzsált olvasóinkat néhány algoritmusnak, a másik pedig az, hogy átköltözünk egy vadonatúj közösségi média oldalra.

SZÜKSÉGÜNK VAN A SEGÍTSÉGETEKRE

Mivel még mindig nem kaptunk olyan választ, ami garantálná, hogy a Szeged365.hu mellett a közösségi médiában is továbbra is folyamatosan tudunk tájékoztatni Benneteket a legfontosabb szegedi eseményekről, ezért az utóbbi mellett döntöttünk. A cél, hogy továbbra is a leggyorsabban és a legobjektívebben tudjuk tájékoztatni azt a havi szinten több százezer olvasót (júniusban 450.000 +), akik szeretnék gyűlölködés és részrehajlás nélkül, jellegzetesen, “Szeged365-ösen” közvetlen hangnemben megtudni, mi történik Szegeden.

A jelenlegi oldalunkat hamarosan elhagyjuk, helyette kérünk, költözz velünk át IDE! Hálásan köszönjük, hogy a Szeged 365 Family tagja vagy, köszönjük, hogy velünk együtt örülsz, pörögsz vagy éppen szomorkodsz.

Hálából két meglepetéssel is készültünk, az egyik egy hamarosan induló, nagy szabású nyereményjáték, amelyben mindent megnyerhetsz, ami egy igazán klassz őszindításhoz szükséges. A másik pedig egy olyan dolog, amit másfél éve, megállás nélkül kérnek a Szeged 365 virtuális családtagjai. Nem szeretnénk spoilerezni, de fejlesztettünk Nektek valamit, a Ti ötleteitek alapján. Az ősz első felében lerántjuk a leplet, addig is, számítunk Rád és Te is számíthatsz ránk!

Baráti üdvözlettel, egyben köszönettel,

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged 365 – szegedi, független, igazi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb