Közélet

Napi összefoglaló: 340 új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén, megérkeztek Röszkére a kimenekített afgán menekültek

Alaposan megugrottak a számok hétfőre: 340 új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén, ebből 23-at Szegeden és annak környékén. A koronavírussal kapcsolatban volt itt még ma hírünk bőven, hiszen a WHO főigazgatója Budapestre látogatott, aki szerint a negyedik hullám már bekövetkezett. Mindeközben megérkeztek Röszkére azok az afgán menekültek is, akiket a tálibok megtorlással fenyegetnek. Lemaradtál a nap legfontosabb híreiről? Pótold be a Szeged365-tel, meghoztuk a napi összefoglalót!

MEGUGRÓ SZÁMOK HÉTFŐRE

“Az ajtón kopogtat a negyedik hullám” – nyilatkozta vasárnap a Kossuth Rádióban Orbán Viktor és úgy fest, tudott valamit: 340 új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén, ebből 23-at Csongrád-Csanád megyében. Összehasonlításképpen: a múlt hétvégi összesítő 188 esetről szólt, a mostani 340-ről. Dráma még nincs, de ez majdnem a duplája, mint a legutóbbi.

NEGYEDIK HULLÁM VS WHO ÉS MAGYARORSZÁG

Szijjártó Péter külgazdasági miniszter és Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója tartott sajtótájékoztatót a koronavírus-járvány alakulásáról, az oltásokról, a vírus terjedéséről. Aláírták Magyarország és a WHO közötti megállapodást a világméretű humanitárius válságok elleni együttműködés előmozdításáról és a helyi orvosi ellátás megerősítéséről.

96 AFGÁN MENEKÜLT KAPOTT HELYET RÖSZKÉN

Megérkezett az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kezelésében álló röszkei objektumba az afganisztáni tálib hatalomátvételt követően megtorlással fenyegetett, Magyarországgal és szövetségeseivel korábban együttműködő, Afganisztánból kimenekített 96 afgán állampolgár.

MOZGALMAS HOSSZÚ HÉTVÉGE

Mozgalmasan telt a hosszú hétvége a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál, a sajtóosztály hétvégi összesítőjében egy tűzoltók által kimentett szegedi néni és egy szentesi bácsi is szerepel. Íme a hétvége legfontosabb katasztrófavédelmi eseményei, Szegedről és környékéről!

ELTŰNT EGY FIATAL FÉRFI A TISZÁBAN, SEGÍTSÉGET KÉRNEK

A közösségi médiában kért segítséget a vasárnap reggel Tiszába ugrott szegedi 31 éves fiatalember külföldi barátnője. Mint a ma délelőtt rengeteg Facebook csoportban megosztott posztban írja, akinek van hajója, csatlakozzon a kereséshez, aki pedig tud, kérdezzen rá a Tisza környéki házaknál, hogy látta-e valaki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb