Kikapcs

Elkészítenéd magadnak a személyidet? Most a SZIN-en megteheted: interaktív programokkal vár a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal

Megújult arculattal és interaktív programokkal várja a Csongrád-Csanád Megyei kormányhivatal aaugusztus 25-28-ig, mától szombatig 14-19 óráig a Szegedi Ifjúsági Napokon a Partfürdőn fesztiválozókat. Az idén először a mobil ügyfélszolgálat nemcsak a kormányablakokban megszokott szolgáltatásokat kínálja, hanem az ügyfél akár saját maga is kipróbálhatja hogyan készül a személyi igazolványa, a vezetői engedélye, a COVID-, vagy a diákigazolványa. A fesztiválhangulatban  megtudhatja hány hektár az ökolábnyom, mennyire járatos a természetvédelemben, mire figyeljen az online vásárlásnál – olvasható a Kormányhivatal közleményében.

“A kormányablakbuszban most is lehet csináltatni, megújíttatni az okmányokat, viszont akinek van kedve, az beülhet az ügyintéző székbe, és elkészítheti saját okmányait, természetesen a kormányhivatal munkatársainak segítségével” – ismertette dr. Juhász Tünde kormánymegbízott a SZIN-en résztvevő Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szolgáltatásait. Hogy az ügyintézés mennyire egyszerű, vagy bonyolult, azt Kis Máté, szegedi profi ökölvívó bajnok próbálta ki a helyszínen.

A TUDATOS FOGYASZTÁS ÉS VÁSÁRLÁS FONTOSSÁGÁRA IS FELHÍVJÁK A FIGYELMET

Dr. Juhász Tünde továbbá elmondta: a kormányhivatal munkatársai a tudatos fogyasztásra, vásárlásra is felhívják az érdeklődők figyelmét. A vállalkozó kedvűek fogyasztóvédelmi totóval tesztelhetik tudásukat. Az online teszt: szórakoztató, játékos, a mindennapi életben felmerülő különböző fogyasztóvédelemmel kapcsolatos szituációk megoldására ad választ. Az idei év különlegessége, hogy kisfilmek is segítenek eligazodni a fogyasztóvédelem világában, illetve az érdeklődők megtudhatják, mennyire hasznos mobil fogyasztóvédelmi applikáció külföldön vásárláskor.

KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELEM

Sokrétű feladataink egyike a környezet-, a természetvédelem. Azok, akik ellátogatnak kiszámolhatják, hogy étrendjük, víz- és energiafogyasztásuk, lakhelyük munkahelyük, közlekedésük, nyaralásuk, a kényelmüket szolgáló használati cikkeik, vagy éppen ruháik, és mindezek hulladéka mekkora nyomot is hagy a Földünkön. A népegészségügy munkatársai többek között tornára invitálják a fiatalokat, délutánonként 3 órától. Előtte a kollégák alkoholszintet is mérnek. Aki ki meri próbálni, tanácsokat is kap.
Ezt egy bélyegző segítségével pecsételik a megszondáztatott kezére, többféle felirattal:  „VÁLTS VÍZRE!, vagy éppen “HIDRATÁLJ!”

JÓTÉKONYKODNI IS LEHET

Jótékonykodni is lehet a kihelyezett „kormányhivatalban”. A szegedi GEMMA központ még 2010-ban jött létre néhány szakember kezdeményezésére, a fogyatékossággal élő gyermekek nevelő családok segítésére. Azok, akik ellátogatnak a fesztiválhivatalba, a Hódmezővásárhelyi  Harcosok Klubja által felajánlott, spinning kerékpáron gyűjthetik az intézmény megsegítéséért a kilométereket.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb