Kikapcs

Pecázunk a SZIN-en? 1000 négyzetméteres horgásztavat (!) alakítottak ki a szervezők

A Tisza élővilágának megóvására és az elővíz védelmére hívja fel a figyelmet a ma kezdődő Szegedi Ifjúsági Napok. A hagyományosan környezettudatos fesztivál területén egy 1000 m2-es felüleltű „horgásztavat” alakítottak ki, ahol szakemberek segítségével pecázhatnak a fesztiválozók, miközben az élővilág védelméről kapnak információt. Aki kifogja a megjelölt aranyhalat, akár 1 millió forintot is nyerhet – írják a szervezők a kiküldött közleményben.

Egyedi kezdeményezéssel igyekszik a felhívni a figyelmet az élővíz és a Tisza élővilágának megóvására a SZIN. Felkért szakemberek egy 50×20 m-es medencét alakítottak át halastóvá és a telepített halakat foghatják ki a fesztivál ideje alatt a vállalkozó kedvű pecások. Minden pecás csak egyszer horgászhat a kijelölt állások valamelyikén, akkor is max. 60 percig. Hogy mindenki egyenlő esélyel indulhasson, a szervezők biztosítják a felszerelést, és mindenki ugyanazzal a csalival csalogathatja a halakat. A szervezők egy chip-pel jelölt aranyhalat is telepítettek a vízbe, akik azt kifogják, azok közt valaki 1.000.000 Ft készpénzzel lesz gazdagabb. A legtöbb halat kifogók közt is sorsolnak díjakat: az első egy Iphone 12 pro telefont nyer, a második dupla bérletet a 2022-es SZIN-re, míg a harmadik egy SZIN-Dorko ajándékcsomagot kap. A versenyen szakértő segítők folyamatosan részt vesznek és a halak biztonsága érdekében a kifogott halakkal kizárólag ők – a halvédelmi szabályokat betartva – foglalkoznak, illetve engedik vissza a tóba.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb